< 返回
  • 【捕獲《真情》容姨】大台要求復出 闊別螢幕13年譚倩紅︰我全部推晒 !
  •   38,346 views │ 2017年03月21日
    留言()

 

00後的人,未必知她是誰,但對於一眾八、九十後的人,大家知她就是容姨!

「容姨」真名叫譚倩紅,當年是大台劇「真情」中扮演叉燒炳屋企的工人,兼是子浩的媽媽,由於形象太過深入民心,直到現在,大家還是叫她做容姨。已經沒在電視出現十多年的容姨,這日被《壹》仔捕獲!

已經成85歲的她,精神各方面都不錯,這日她更與女兒出來行街街!難得咁耐沒見,當然要捉住她講幾句:「(你仲會唔會出返嚟拍下劇,客串下咁呢? )我冇拍啦!唔拍啦!年紀大啦!雖然係(精神)啫,但係返到工就唔到你嘛! 」

問到大台有否找她回去,容姨說推晒不拍,那麼現在主力做什麼?「唱歌,我依家鐘意唱歌,唱歌嘅自由度大好多。」

嗱! 大家應該不知容姨由她出道至今,都是粵劇界紅人! 她指的唱歌,當然是唱粵曲,而且她更為慈善開金口添!「有時有啲敬老,有些籌款,總之幫下手咁啦! 」 做善事多,人都較美,再看看容姨當年拍《真情》的樣子,喂! 不是差太遠咋!
熱門新聞
  • 【獨家有片●扑中連詩雅前度】阿Sa瞓身暗撻百億麻雀館太子爺 進駐男友3億新屋過夜 79,969 views
  • 【向阿Sa挑機】連詩雅求翻撻闊少 搵前度細妹幫手 50,271 views
  • 【原諒鄭中基唔只77次】Sa基戀由隱婚到離婚 與陳偉霆姊弟戀分手最傷 46,454 views
  • 【男友身家百億一炮過買三億大屋】 慳家阿Sa手持五個千萬物業 45,425 views
  • 【同黃翠如爭仔】太陽娛樂打女楊柳青怒踢黃宗澤 42,349 views
  • 【阿Sa男友好猛料】麻雀館家族出身 爺爺砵蘭街名頭響 40,143 views