< 返回
  • 【禮重情義重】曹央雲送冰種翡翠 賀繆非臨生日
  •   5,249 views │ 2017年07月15日
    留言()

 

同是亞姐出身嘅曹央雲同繆非臨,各有家庭。早排長居上海的繆非臨帶埋老公同個寶貝女返香港,亦跟曹央雲聚舊。估唔到曹央雲為她慶祝生日之餘,還送上一份大驚喜。在曹央雲的FB發現唔少兩家人的Happy gathering,她更好有心思,送上大半年前已準備定的一份厚禮,給繆非臨全家。呢份厚禮就是拍賣所得,極之矜貴的冰種翡翠。

出手咁重,曹央雲在FB咁樣講:「『玉』古往今來,中國傳統寓意保佑平安健康,逢凶化吉,世上沒有甚麼比這兩者更有價值意義。這禮物的「深意」,代表我衷心祝福保佑我的良朋知己永遠平安及快樂 .也代表大家之間的友誼如這冰種般似是簡單,卻晶凝通透般美麗 .它的價值是來自這「深意」,而不是它的價錢及一件普通的配戴飾物。」簡單啲講,即係佢同繆非臨的友誼係無價。你話呢啲朋友喺邊度搵!
1) 曹央雲帶埋兩個女,同老友繆非臨一家三口,來個生日飯局。
2) 曹央雲出手重,送冰種翡翠給繆非臨做生日禮物。
3) 呢份重手生日禮物,花了大半年時間準備。冰種翡翠後面個袋是佳士得拍賣行。
4) 兩個老友聚舊,行到邊傾到邊。
5) 唔只兩個媽咪,連曹央雲個女(左一)同繆非臨個女都好friend。
6) 厚禮加兩個生日蛋糕。
熱門新聞
  • 【攞公屋住一世】300呎間3房全部雙人床 預埋個仔娶老婆 200,612 views
  • 【攞公屋住一世】全屋住4人用盡300呎 盡用空間好多暗格 34,956 views
  • 【蝸居宅急變】地拖變Dior 家居創意達人Queenie屋企勁多蠟燭 27,435 views
  • 【香港饑渴男女】男沉迷自慰不能自拔 女日需幾十次高潮 24,937 views
  • 傳態度差棄用鄭俊弘 陳家樂執二攤演《逆緣》冷凍人 23,637 views
  • 【富豪大宅】四叔山頂大宅完工 90歲搬入長壽大屋 21,689 views