< 返回
  • 【禮重情義重】曹央雲送冰種翡翠 賀繆非臨生日
  •   5,249 views │ 2017年07月15日
    留言()

 

同是亞姐出身嘅曹央雲同繆非臨,各有家庭。早排長居上海的繆非臨帶埋老公同個寶貝女返香港,亦跟曹央雲聚舊。估唔到曹央雲為她慶祝生日之餘,還送上一份大驚喜。在曹央雲的FB發現唔少兩家人的Happy gathering,她更好有心思,送上大半年前已準備定的一份厚禮,給繆非臨全家。呢份厚禮就是拍賣所得,極之矜貴的冰種翡翠。

出手咁重,曹央雲在FB咁樣講:「『玉』古往今來,中國傳統寓意保佑平安健康,逢凶化吉,世上沒有甚麼比這兩者更有價值意義。這禮物的「深意」,代表我衷心祝福保佑我的良朋知己永遠平安及快樂 .也代表大家之間的友誼如這冰種般似是簡單,卻晶凝通透般美麗 .它的價值是來自這「深意」,而不是它的價錢及一件普通的配戴飾物。」簡單啲講,即係佢同繆非臨的友誼係無價。你話呢啲朋友喺邊度搵!
1) 曹央雲帶埋兩個女,同老友繆非臨一家三口,來個生日飯局。
2) 曹央雲出手重,送冰種翡翠給繆非臨做生日禮物。
3) 呢份重手生日禮物,花了大半年時間準備。冰種翡翠後面個袋是佳士得拍賣行。
4) 兩個老友聚舊,行到邊傾到邊。
5) 唔只兩個媽咪,連曹央雲個女(左一)同繆非臨個女都好friend。
6) 厚禮加兩個生日蛋糕。
熱門新聞
  • 【拍拖兩個月】52歲韋家雄閃娶銀行之花:個仔戥我開心 65,453 views
  • 【獨家】全城最期待情侶狗年再合體 古仔宣萱:我哋有十年冇聯絡 60,503 views
  • 【封面●九巴奪命車禍】揭無第三者保險 九巴亡命人禍 44,956 views
  • 【快問快答●必睇】同宣萱互窒笑唔停 古仔:你講到我好似係你條仔咁! 43,501 views
  • 【九巴奪命車禍】重傷患者開腦清瘀血 家屬怒轟:呢個肯定係人禍 35,729 views
  • 【封面●九巴奪命車禍】坐擁56億資產 年賺6億 盈利勁升照裁員 32,122 views