< 返回
  • 拍住Do姐賺到笑 陸永搬一幢三層高大屋開P
  •   41,161 views │ 2017年08月14日
    留言()

 

陸永一家四口現在住在將軍澳豪華村屋,別看他風生水起就很羨慕呀,其實他最霉的時候,戶口得雙位數咋!歌都有得你唱啦:「我RAP到深造,我RAP到乜都冇做,我RAP到戶口跌到雙位數。我堅持!我堅持!──《456Wing》」
堅持之後不再是幾多錢一茶匙,而是C君陸永的歌、影、視,全部都很高收視!

「農夫」陸永和C君出名口才叻兼轉數快,跟完Do姐去Shopping之後,更加成功入屋,接job接到手軟,難怪就算有時間出街置裝,但工作的訊息多到覆不完,想認真選購衣服都不行啦。

陸永由當年戶口雙位數,撈到現在豬籠入水,除了電影、劇集,早個禮拜更宣佈年尾舉行演唱會。

孖索妻超市掃貨 一家之主陸永自動波俾錢
http://bit.ly/2wUTlfx

賺到錢就當然要花錢,所以他愈住愈豪,用月租3萬元租住一幢三層高的村屋。地方大了,一有空就呼朋叫友飯聚開派對,和兩女兒落手落腳佈置屋企。

說到風生水起,難道玲玲真的那麼神準?
「師父賞個面,答我做咩至有錢?(陸永要表演,最適合做幕前。)玲玲玲玲咪走住,農夫有咩要注意?(C君多主意,陸永要做主持。羅庚最緊要睇得啱,人哋點樣講你都好閒)。──《風生水起》」

最尾那句十分正確!
熱門新聞
  • 【歌星悲歌】面對現實屯門做小販 黃翊:的確係難堪 (足本版) 82,597 views
  • 【港女冇人愛死因】港女自白玩Speed Dating鋪鋪食白果 原來衰呢幾樣嘢 .(足本版) 62,668 views
  • 【特權明星】揸二百萬瑪莎拉蒂出巡 佘詩曼買飯煲專人安排插隊(足本版) 56,358 views
  • 【180磅肥師奶】8個月勁減60磅 變靚師奶:以前一晚十隻大閘蟹(足本版) 53,933 views
  • 【壹經典●富豪新歡舊愛同屋】李嘉欣入老公寓所過夜 何超瓊急撤出許家花園台(足本版) 49,693 views
  • 【家庭破碎】 59歲樂易玲努力挽救婚姻 兩仔拖女友陪阿媽睇戲(足本版) 47,710 views