< 返回
  • 首拍內地劇 向海嵐配型男譚凱
  •   4,867 views │ 2017年09月14日
    留言()

 

復出幕前的向海嵐,先在江若琳孭飛的內地電影《愛在星空下》客串試水溫。之後參予內地時裝劇《何所冬暖,何所夏涼》演女強人,劇中身邊的另一半是內地中佬型男譚凱,相當襯。

42歲的她狀態勇,故大台回巢的監製梅小青亦曾向向海嵐打主意,邀拍重頭劇《深宮計》,可惜最後傾唔成。近日她拍住蔣志光,演出舞台劇《我和青天有個秘密》。

鍾意拍內地劇,向海嵐話因為有足夠時休息同備課。「我鍾意拍內地劇,俾演員有時間做功課。拍呢個劇一收工我就匿喺酒店房,一係刨劇本,一係做gym。今次我做女強人,雖然有啲手段,但唔算係奸角。」昔日在《無頭東宮》演奸妃同陳妙瑛鬥贏口碑,向海嵐唔好要香港粉絲餓太耐。
Keep得好,四字頭的向海嵐一啲都唔輸蝕俾內地女一,拍住型男譚凱,真係幾襯。
向海嵐enjoy拍內地劇。
《何所冬暖,何所夏涼》是向海嵐簽俾汪子琦後第一個內地劇。
熱門新聞
  • 李明蔚經歷42次電療化療 馬浚偉助出碟圓心願 45,758 views
  • 【舊區淪陷】大陸旅客逼爆街 街坊:十年嚟無覺好瞓! 42,026 views
  • 對住老公皺晒眉 47歲陳慧珊面色枯黃keep唔到 40,766 views
  • 【醫生與您】薄血藥與通波仔的迷思 38,923 views
  • 【遇到好人的士佬】陳少霞左巨鑽右珍珠 伸一伸手貴過人 35,728 views
  • 【豪語錄】從黎明中學習!樂基兒:唔怕受傷害 35,438 views