< 返回
  • 有仔萬事足 蘇永康:而家係人生最快樂階段
  •   2,982 views │ 2017年10月07日
    留言()

 

阿公蘇永康49歲先嚟做爸爸,生咗個蘇蝦仔叫Jazz蘇展弘。有仔萬事足嘅佢接受節目ViuTV《interviu》訪問,談及湊仔樂事,更即場示範換片餵奶!

現時阿公話家庭係佢人生的首位,坦言係太太的愛改變咗自己:「太太唔單只令我決定再婚,更由冇生育計劃變成願意博一博!因為太太話有小朋友先係完整嘅家庭!點知真係博到,小朋友係上天俾我的禮物。」

做人老豆之前,《壹》仔隔幾日就見到阿公現身中環置裝,不過而家有咗小朋友就好少見到佢喇,因為佢忙住湊仔:「之前阿仔未戒飲12點夜奶,都係我親自餵。每日瞓醒我就行埋去抱抱佢、臨出門口做嘢又抱抱。如果要我講人生邊個階段最快樂,我覺得就係而家!」

講到小朋友嘅將來同教育,阿公會唔會係一個「虎爸」呢?佢話:「早喺個仔出生第二天,我就叫朋友拎海外升學章程來參考喇!至於會否想個仔將來同我一樣玩音樂,睇我蘇蝦目前嘅發展,我相信唔超過三歲就會知道,我係feel到佢對音樂有感覺架!」
熱門新聞
  • 何雁詩強迫棄養 鄭俊弘用倒鈎鐵鏈綁狗 243,374 views
  • 鄭俊弘把口話狗仔好乖 為氹女友將愛犬送走 44,384 views
  • 鄭俊弘被雪零收入身材暴漲 買嘢搵何雁詩埋單 38,594 views
  • 【難忘舊仇】梁思浩拒做《百萬富翁》嘉賓 請主持陳志雲食檸檬 28,333 views
  • 【人神共憤】鄭俊弘用倒鈎鐵鏈綁狗 何雁詩網上回應:我是狗癡⋯唔係好明發生咩事 28,254 views
  • 多災多難 何雁詩戀鄭俊弘連阿爸都唔撐 26,698 views