< 返回
  • 有仔萬事足 蘇永康:而家係人生最快樂階段
  •   2,989 views │ 2017年10月07日
    留言()

 

阿公蘇永康49歲先嚟做爸爸,生咗個蘇蝦仔叫Jazz蘇展弘。有仔萬事足嘅佢接受節目ViuTV《interviu》訪問,談及湊仔樂事,更即場示範換片餵奶!

現時阿公話家庭係佢人生的首位,坦言係太太的愛改變咗自己:「太太唔單只令我決定再婚,更由冇生育計劃變成願意博一博!因為太太話有小朋友先係完整嘅家庭!點知真係博到,小朋友係上天俾我的禮物。」

做人老豆之前,《壹》仔隔幾日就見到阿公現身中環置裝,不過而家有咗小朋友就好少見到佢喇,因為佢忙住湊仔:「之前阿仔未戒飲12點夜奶,都係我親自餵。每日瞓醒我就行埋去抱抱佢、臨出門口做嘢又抱抱。如果要我講人生邊個階段最快樂,我覺得就係而家!」

講到小朋友嘅將來同教育,阿公會唔會係一個「虎爸」呢?佢話:「早喺個仔出生第二天,我就叫朋友拎海外升學章程來參考喇!至於會否想個仔將來同我一樣玩音樂,睇我蘇蝦目前嘅發展,我相信唔超過三歲就會知道,我係feel到佢對音樂有感覺架!」
熱門新聞
  • 【14個月大Kelly似媽咪】鍾嘉欣同老公十指緊扣返加國 87,737 views
  • 【開心速遞隻鬼冇咗】不甘俾大台玩 顧紀筠兒子冇癮解約 55,795 views
  • 重提李思捷委屈爆喊 春卷:捧到佢上天,最後忘記咗你 51,814 views
  • 【3日2夜】羅敏莊帶團泰國睇樓 捧60萬豪裝物業 42,960 views
  • 老公恨仔要生四個 鍾嘉欣開Turbo追仔 41,550 views
  • 【雜食王】李思捷四年偷食三件 春卷死忍 39,634 views