< 返回
  • 【港姐出身】曾與雷宇揚拍拖 歐陽妙芝嫁金融有米才俊
  •   14,545 views │ 2017年10月08日
    留言()

 

已經踏入四十歲的名模歐陽妙芝,97年參選香港小姐,但三甲不入,其後闖入模界,曾與雷宇揚拍拖,04年,歐陽妙芝下嫁金融界才俊方時俊,先後誕下兩子,婚後相夫教子,做全職媽媽。

興趣多多的歐陽妙芝,又學琴又學唱歌,06年更與徐子淇御用化妝師Gary合資百萬元開設化妝模特兒學校「Profilo」,不經不覺已開辦十一年,教化妝、catwalk和儀態等,愈開愈多班,去年更首次參演劉德華有份投資的音樂劇《尋找快樂時代》,又一新嘗試。
產後暴脹的歐陽妙芝,05年為纖體公司拍廣告,成功踢走40磅,回復昔日身形。
擁有高䠷fit爆身材,可惜參選港姐大熱倒灶。
同屆仲有歐芷婷、任葆琳。
當年拍護膚品廣告,依然青春。
三甲不入,歐陽妙芝進軍模界。
04年,與有米老公方時俊結婚後,做全職師奶。
10歲細仔方玉寧。
曾與雷宇揚拍拖。
同期模特兒有好姊妹黃佩霞。
91年,仍是中學生的她,被劉德華揀中當MV《再吻我吧》女主角。
與化妝師Gary於銅鑼灣搞化妝學校,$28,000一個課程。
熱門新聞
  • 【14個月大Kelly似媽咪】鍾嘉欣同老公十指緊扣返加國 87,719 views
  • 【開心速遞隻鬼冇咗】不甘俾大台玩 顧紀筠兒子冇癮解約 55,780 views
  • 重提李思捷委屈爆喊 春卷:捧到佢上天,最後忘記咗你 51,803 views
  • 【3日2夜】羅敏莊帶團泰國睇樓 捧60萬豪裝物業 42,950 views
  • 老公恨仔要生四個 鍾嘉欣開Turbo追仔 41,520 views
  • 【雜食王】李思捷四年偷食三件 春卷死忍 39,621 views