< 返回
  • 唱到反晒白眼
    陳奕迅爆徐濠縈唔睬人
  •   3,521 views │ 2017年10月12日
    留言()

 

陳奕迅(Eason)昨晚在旺角舉行新碟演唱會,太太徐濠縈及圈中好友陳志雲、梁漢文、郭偉亮夫婦都有來支持。陳奕迅表示自己比較少來旺角,近年專注返大陸搵人仔的他,表示看到香港觀眾有莫名的親切感。Eason在台上唱到high時,即席示範反晒白眼同面容扭曲。
臨尾Eason問:「有冇人聽晚都嚟?」台下觀眾有表示,Eason話:「咁勁有兩晚飛,介紹啲南亞裔我識,我自己得廿張,攞晒出嚟啦。」之後有觀眾話想繼續見Eason,Eason竟然就話:「嚟我屋企囉!不過要問我老婆先,不過佢唔睬人㗎,死啦!加重咗佢形象,其實佢連我都唔係好睬。」
提到他在《中國新歌聲》講錯嘢而引起網民議論,他回應不是很清楚事情但想請有誤會的朋友應先把節目看完再評論,「我不是要攻擊任何人,我只是在開玩笑,我只會跟比較熟的人開玩笑。我不會因為那些憤怒而停止,你懂就懂,不懂你也可以罵,但是罵完你自己辛苦」。問到那英不參與下一輯的《中國新歌聲》,他表示剛知道,又開玩笑的說可能那英想休息一下,畢竟她錄了六年也沒了六個暑假。
近年專注返大陸搵人仔的他,表示看到香港觀眾有莫名的親切感。
提到他在《中國新歌聲》講錯嘢而引起網民議論,他回應不是很清楚事情但想請有誤會的朋友應先把節目看完再評論。
Eason在台上唱到high時,即席示範反晒白眼同面容扭曲。
陳柏宇同老婆一齊去捧場。
熱門新聞
  • 【14個月大Kelly似媽咪】鍾嘉欣同老公十指緊扣返加國 87,718 views
  • 【開心速遞隻鬼冇咗】不甘俾大台玩 顧紀筠兒子冇癮解約 55,779 views
  • 重提李思捷委屈爆喊 春卷:捧到佢上天,最後忘記咗你 51,802 views
  • 【3日2夜】羅敏莊帶團泰國睇樓 捧60萬豪裝物業 42,950 views
  • 老公恨仔要生四個 鍾嘉欣開Turbo追仔 41,520 views
  • 【雜食王】李思捷四年偷食三件 春卷死忍 39,621 views