< 返回
  • 【誇世代】Bobby神級演技 楊天經同台腳軟
  •   6,940 views │ 2018年01月13日
    留言()

 

大台一年一度頒獎禮就快舉行,王浩信同陳豪都表現 突出成為大熱,不過向來好戲,喺「誇世代」入面嘅歐陽震華Bobby都冇比下去,更被網民讚渾身是戲,之但今時今日,Boby已經唔需要用獎項証明自己,所以頒獎禮當日,佢喺上海做緊舞台劇,其他演員仲有萬綺雯、楊天經等。

舞台劇「紙飛機的天空」以律師做主題,對扮過律師嘅Bobby絕對係駕輕就熟,楊天經雖然近呢幾年有唔 少舞台劇經驗,但遇到Bobby呢個咁強對手,佢自言第一場真係腳仔軟。

「我哋最初冇諗過觀眾對啲笑料咁大反應,紿終上海唔同香港文化背景唔同,但出嚟效果好好,觀眾笑得好開心。坦白講,第一場真係腳軟,Bobby出名好戲,我真係有啲怯,但每做完一場,大家會繼續研究點做可以再好啲,而家愈來愈順暢。」楊天經說。
楊天經近年做過唔少舞台劇,但遇到神級演技嘅Bobby都怯怯地。
演員仲有梁琤、萬綺雯,大家合作得好開心。
楊天經之前同楊怡、鄧健泓合作另一個舞台劇《我和春天有個約會》,口碑都好唔錯。
熱門新聞
  • 【攞公屋住一世】300呎間3房全部雙人床 預埋個仔娶老婆 85,193 views
  • 【蝸居宅急變】地拖變Dior 家居創意達人Queenie屋企勁多蠟燭 23,405 views
  • 傳態度差棄用鄭俊弘 陳家樂執二攤演《逆緣》冷凍人 22,525 views
  • 【夫家百億資產】嫁陳樹渠兒子15年 港姐李明慧當街冧咀老公 21,292 views
  • 【咁都無仔溝】90後靚女求愛悲歌 渴望扭蛋機出幾個男友 19,981 views
  • 【當年爭餐死】李明慧生龍鳯胎成下半場大贏家 18,401 views