< 返回
  • 【學嘢喇!】杜汶澤入廚為追女:咁咪有藉口氹佢上你屋企囉
  •   13,143 views │ 2018年06月08日
    留言()

 

好消息!仲係A0又勁想出pool嘅巴打們,想識女仔唔係完全無計,只要聽杜汶澤一席話,話唔定勝發十年春秋夢。

是咁的,煮得一手好餸,人人食過都話盞嘅阿澤,喺《走佬去台灣》中解釋自己點解會開始入廚:「本身我係為咗媾女先去鑽研廚藝嘅,你話煮俾阿哥同自己食,點會咁有心機吖。即係你約佢去大酒店食飯,跟住又要帶佢去睇場戲,你真係成個月唔使食咩?咁最好就係煮返幾味,咁咪有藉口呃到佢返你屋企囉,咁咪跟住食完又食,食完又食囉。」

雖然最初入廚個出發點有啲唔係咁好,但做咗人夫之後反而成為絕種好男人。
「我老婆本來係識煮嘅,佢嫁咗俾我之後呢,其實我就趕咗佢出廚房門口囉,所以佢就無咩機會煮喇,佢廚藝就好似股災咁樣瀉法,佢以前識煮架。」阿澤說。

有人落廚係為填飽自己嘅生理需要,有人就為咗高尚嘅理念,謝霆鋒或者係後者,除非唔係。所以,佢煮個撈麵都特別過人──特別執著過人、特別姿整過人,好彩7仔請唔起佢煮或賣撈麵,唔係啲客都唔知要等幾耐先有得食。
熱門新聞
  • 【貨Van界女神】索過「跟車羅拉」美女轉行揸貨Van送貨月入4萬(足本版) 128,681 views
  • 【壹經典●四叔感情】前妻選美出身 四叔離婚後癡戀不再婚(足本版) 55,115 views
  • 【獨家直擊Soho撐枱腳】48歲唐文龍認追sexy楊柳青(足本版) 49,358 views
  • 【月入4萬被質疑特別服務】貨Van女神大反擊: 我可以做到飯都唔食(足本版) 45,763 views
  • 【壹經典●四叔感情】李兆基前妻消失23年後 大型法會神秘現身(足本版) 44,737 views
  • 【好大方●被余安安介入?】陳煒與監製男友分手 繼續孖住開公司 (足本版) 43,864 views