< 返回
  • 【Startup●樣子問題】強國炒股App搞直播即出事 負責人:佢哋啲相同真人差太遠!
  •   14,127 views │ 2017年06月05日
    留言()

 

Stephanie坦言,不像其他化妝、做直播的KOL,財經KOL以中年男士居多:「因為股民目的都係買賣股票賺錢,如果太後生,model咁嘅樣佢哋都唔信。」現時app以即時文字對答為主,而他們上年就曾加設直播功能,但實行一個月就要急急叫停:「同我哋想像中真係有啲距離,因為之前啲KOL個名都係改得比較有霸氣,頭像張相好多都係P圖,甚至唔係真樣。點知出到嚟,有啲支持者就覺得,咦 點解KOL外表同想像中 個樣 」她笑說,有不少KOL一開始放棄直播,但有部分較有自信的KOL仍堅持,導致被網民謾罵,人氣流失。

而穿梭內地及香港金融界多年的「金融學士」葉浩文,為Stephanie團隊的App把把脈,他直言:「靠最紅嗰幾個KOL好易出事。」想知Stephanie如何解答,立即去片!

撰文:梁延宇
攝錄:關永浩

相關連結:
【Startup●捧大媽做KOL】80後棄做律師搞強國炒股App:捧紅咗每個月賺過百萬!
http://bit.ly/2rrAGYM

【Startup●創業貼士】創業有絕世好橋好易俾人抄? 兩個辦法幫到你!
http://bit.ly/2sFZn1l
熱門新聞
  • 【港女最驚係呢種】男人話請去旅行 港女唔肯驚人呃蝦條(足本版) 54,569 views
  • 【男友想夾硬】唔俾就威脅分手 港女唔識拒絕:但我唔想咁快囉(足本版) 50,812 views
  • 【經典●五角苦戀搞到正印自殺】林青霞做雙重小三Out走蕭芳芳亦傳尋死 遭毒咒唔敢嫁秦漢(足本版) 45,602 views
  • 【壹經典●富豪娶姊妹為妻】髮妻裘錦秋空難亡 邱德根轉娶姨仔生三子(足本版) 38,280 views
  • 【天價公屋放租】懲教職員萬六蚊呎掃天價公屋 再叫租1萬回報有5厘(足本版) 31,995 views
  • 【每日壹爆●IG美人計騙局】性感美人計曬銀紙名牌 快錢黨劏青少年錄音曝光(足本版) 30,031 views