< 返回
  • 【中環寸嘴】啲錢都唔知點使?
  •   3,748 views │ 2017年07月27日
    留言()

 

利物浦球隊嚟香港,銀行佬請我哋VIP出席球星簽名活動,咪去Sky 100睇吓有咩souvenir攞,跟住踩去Ritz Carlton酒店上面個Caviar Bar,搵啲魚子醬啷吓口,如果唔係,啲錢都唔知點使?本少爺貴為國際金融白紙扇及食評家嘅混合體,又冇紅包收,又冇車馬費,冇錢又點掂?我都好敬重《壹》仔可以捱咗咁耐,只不過我想喺度講吓有錢佬啲衰格嘢,講吓啲庸官,點樣講咗當做咗,嗌完口號過日子,位位都去睇劏房,然後哽咽,無嚟新意。

好似陳茂波個assumption咁,以為世界好香港就一定好,就去微調香港經濟增長預測;去Caviar Bar同靚女侍應傾都知,仲邊有強國人嘅高端消費吖?我就係攝強國人嘅空檔去歎吓,因為香港人消費已經冇面咗好耐,曾幾何時,喺食肆、酒樓、奢侈品商鋪,唔識講普通話反而是被歧視的一群!

醒大家一招,國泰頭等機艙六個位,但只係準備一客魚子醬,一上機就要第一時間order,first come first serve㗎!成盒攞返屋企都抵啦!

撰文:楊國佳
每樣嘢都有級數嘅,呢款頂級Caviar Beluga,味道好清香!
隻匙羹都要用珍珠殼造,好易爛㗎!
天龍軒阿Benson出身文華東方,招呼同服務都唔同啲,呢排推緊大金鐘Angélus啲酒,又試吓咯。
熱門新聞
  • 【港女冇人愛死因】港女自白玩Speed Dating鋪鋪食白果 原來衰呢幾樣嘢 .(足本版) 64,920 views
  • 【180磅肥師奶】8個月勁減60磅 變靚師奶:以前一晚十隻大閘蟹(足本版) 58,305 views
  • 【特權明星】揸二百萬瑪莎拉蒂出巡 佘詩曼買飯煲專人安排插隊(足本版) 57,545 views
  • 【家庭破碎】 59歲樂易玲努力挽救婚姻 兩仔拖女友陪阿媽睇戲(足本版) 52,218 views
  • 【壹經典●富豪新歡舊愛同屋】李嘉欣入老公寓所過夜 何超瓊急撤出許家花園台(足本版) 52,101 views
  • 【隱世武林高手】《天命》譚坤倫闖內地影圈 打出一片天 46,217 views