< 返回
  • 黃又南父腦退化失蹤 徐天佑:當時都好擔心
  •   7,429 views │ 2017年07月26日
    留言()

 

黃又南與徐天佑於02年組成SHINE,當年他們一個似金城武一個似郭富城,這個陽光男孩組合感覺夠fresh,一出道就爆紅,可惜,合作至07年,又南與天佑宣佈拆夥,各有各發展,SHINE亦成為那些年樂壇的重點回憶之一。

自從12年黃偉文演唱會搵回SHINE合體演唱,掀起了迴響,勾起了大家的那些年,結果,SHINE再走在一起,明年3月於紅館舉行個唱。又南與天佑合作多年,對於好拍檔兼老友又南的爸爸患上腦退化,今個月12日離開屋企後不知所蹤一事,本刊找到天佑,他以短訊回應:「知道啊,當時都好擔心,好彩最後都搵返。始終係佢嘅家事,所以其他嘅嘢我諗都係由佢自己講好啲。多謝關心~」

相關連結︰
【63歲父患腦退化】失蹤6日報警求助 黃又南:好擔心有日佢唔記得我
http://bit.ly/2uVL9O9

【雪中送炭】問過7個相熟藝人借錢 黃又南:只有陳曉東樊少皇肯借
http://bit.ly/2gZFvFp

【每月使二千五】黃又南代父還700萬 拎架車加按
http://bit.ly/2uVxruG

【窮風流 追阿Sa】黃又南劉佩玥車廂培慾 杜如風女友變兄弟
http://bit.ly/2uwxon6

【與Twins齊出道】黃又南同日本妹拍《AV》 孖徐天佑明年紅館開騷
http://bit.ly/2uTiw4F

【家人患腦退化】惠英紅曾自責不懂體諒 鄭文雅外婆失蹤多年
http://bit.ly/2uVLDDX
天佑以短訊回應本刊有關老友又南爸爸失蹤一事。
又南的爸爸因腦退化,今個月12日離家後失蹤,最後警方於17日在紅磡尋回他。
SHINE出道時,因又南有點似金城武,天佑有點似郭富城而爆紅。
12年,SHINE因黃偉文演唱會而合體演出,結果勾起了大家的那些年回憶。
明年三月在紅館開個唱的SHINE,將於本週六在旺角朗豪坊有Live演出,當作個唱前熱身。
熱門新聞
  • 【獨家】攬松岡Mandy嗌分手 洗米華紋愛的宣言箍煲 94,256 views
  • 【獨家】勁閃 ! 洗米華肉緊啜Mandy 恩愛出席婚禮 72,591 views
  • 【前妻涉藏毒被捕】小三巨胸翠如坐正 過氣拳王杜恒霖笑住答:算啦,佢已經好慘! 69,338 views
  • 【獨家●同居斷正又話冇聯絡】前拳王杜恒霖同巨胸翠如屋企嘈交報警 67,967 views
  • 【大得咁快?】Mandy三星期前仍未見肚 今日傳懷華種6個月 56,996 views
  • Mandy帶仔女離家出走 洗米華飛倫敦狂出招 42,722 views