< 返回
  • 拍住Do姐賺到笑 陸永搬一幢三層高大屋開P
  •   41,161 views │ 2017年08月14日
    留言()

 

陸永一家四口現在住在將軍澳豪華村屋,別看他風生水起就很羨慕呀,其實他最霉的時候,戶口得雙位數咋!歌都有得你唱啦:「我RAP到深造,我RAP到乜都冇做,我RAP到戶口跌到雙位數。我堅持!我堅持!──《456Wing》」
堅持之後不再是幾多錢一茶匙,而是C君陸永的歌、影、視,全部都很高收視!

「農夫」陸永和C君出名口才叻兼轉數快,跟完Do姐去Shopping之後,更加成功入屋,接job接到手軟,難怪就算有時間出街置裝,但工作的訊息多到覆不完,想認真選購衣服都不行啦。

陸永由當年戶口雙位數,撈到現在豬籠入水,除了電影、劇集,早個禮拜更宣佈年尾舉行演唱會。

孖索妻超市掃貨 一家之主陸永自動波俾錢
http://bit.ly/2wUTlfx

賺到錢就當然要花錢,所以他愈住愈豪,用月租3萬元租住一幢三層高的村屋。地方大了,一有空就呼朋叫友飯聚開派對,和兩女兒落手落腳佈置屋企。

說到風生水起,難道玲玲真的那麼神準?
「師父賞個面,答我做咩至有錢?(陸永要表演,最適合做幕前。)玲玲玲玲咪走住,農夫有咩要注意?(C君多主意,陸永要做主持。羅庚最緊要睇得啱,人哋點樣講你都好閒)。──《風生水起》」

最尾那句十分正確!
熱門新聞
  • 瘦身梁頌昕行性感 晒迷人pink bra 38,624 views
  • 【前度個個都靚】29號結婚請前度出席喜宴 鄧健泓:我未問李施嬅! 36,065 views
  • 【坎坷童年】蝦足4年 張文慈被飛仔用盡方法折磨 29,260 views
  • 王浩信視帝寶座危危乎 踩單車洩憤 28,651 views
  • 捕獲昔日新聞之花! 43歲黃德如依然省鏡 28,370 views
  • 鄧兆尊被阿三Mark到實 車厘子焗住做交際花 26,509 views