< 返回
  • 首拍內地劇 向海嵐配型男譚凱
  •   4,867 views │ 2017年09月14日
    留言()

 

復出幕前的向海嵐,先在江若琳孭飛的內地電影《愛在星空下》客串試水溫。之後參予內地時裝劇《何所冬暖,何所夏涼》演女強人,劇中身邊的另一半是內地中佬型男譚凱,相當襯。

42歲的她狀態勇,故大台回巢的監製梅小青亦曾向向海嵐打主意,邀拍重頭劇《深宮計》,可惜最後傾唔成。近日她拍住蔣志光,演出舞台劇《我和青天有個秘密》。

鍾意拍內地劇,向海嵐話因為有足夠時休息同備課。「我鍾意拍內地劇,俾演員有時間做功課。拍呢個劇一收工我就匿喺酒店房,一係刨劇本,一係做gym。今次我做女強人,雖然有啲手段,但唔算係奸角。」昔日在《無頭東宮》演奸妃同陳妙瑛鬥贏口碑,向海嵐唔好要香港粉絲餓太耐。
Keep得好,四字頭的向海嵐一啲都唔輸蝕俾內地女一,拍住型男譚凱,真係幾襯。
向海嵐enjoy拍內地劇。
《何所冬暖,何所夏涼》是向海嵐簽俾汪子琦後第一個內地劇。
熱門新聞
  • 【小粉紅懺悔錄】黎明:洗腦教育令你內置思想警察(全文) 119,290 views
  • 喪夫後深居簡出 吳婉芳唔慣大街人來人往跑住走 52,206 views
  • 【醫生與您】抗血小板藥與抗凝血藥的迷思! 51,765 views
  • 【差點被遺忘】51歲呂頌賢佬味濃現身香港 扮令孤沖紅到依家 48,310 views
  • 【繞場壹週4.1 暗鬥浮面】 坐位有階級之分 楊思琦批踭唔係鍾沛枝Best Friend 42,592 views
  • 【出賣前度群組】離譜!賤男開谷玩出賣 女文員憂被上載艷照 39,226 views