< 返回
  • 首拍內地劇 向海嵐配型男譚凱
  •   4,867 views │ 2017年09月14日
    留言()

 

復出幕前的向海嵐,先在江若琳孭飛的內地電影《愛在星空下》客串試水溫。之後參予內地時裝劇《何所冬暖,何所夏涼》演女強人,劇中身邊的另一半是內地中佬型男譚凱,相當襯。

42歲的她狀態勇,故大台回巢的監製梅小青亦曾向向海嵐打主意,邀拍重頭劇《深宮計》,可惜最後傾唔成。近日她拍住蔣志光,演出舞台劇《我和青天有個秘密》。

鍾意拍內地劇,向海嵐話因為有足夠時休息同備課。「我鍾意拍內地劇,俾演員有時間做功課。拍呢個劇一收工我就匿喺酒店房,一係刨劇本,一係做gym。今次我做女強人,雖然有啲手段,但唔算係奸角。」昔日在《無頭東宮》演奸妃同陳妙瑛鬥贏口碑,向海嵐唔好要香港粉絲餓太耐。
Keep得好,四字頭的向海嵐一啲都唔輸蝕俾內地女一,拍住型男譚凱,真係幾襯。
向海嵐enjoy拍內地劇。
《何所冬暖,何所夏涼》是向海嵐簽俾汪子琦後第一個內地劇。
熱門新聞
  • 【藝人離開娛圈做緊乜?】李中寧 張沅薇 鄭艷麗腳踏實地值得尊敬(足本版) 75,990 views
  • 【藏獒神話不再?】神犬大陸流落街頭 香港不乏愛獒名人(足本版) 55,712 views
  • 【禮頓再爆醜聞】狂漏水獨家片 揭84億港珠澳天幕變水舞間 專家:長遠影響結構(足本版) 41,949 views
  • 【壹經典●富豪父子吵大鑊】林建岳瞞老豆林百欣收購 一夜負債百億(足本版) 39,956 views
  • 【藏獒被棄大帽山】不再千萬身價瘦到皮包骨 狗義工:養之前要三思(足本版) 36,997 views
  • 【總理食女唔找數】上環有個樓上私竇 食完鬆中環被貼搶眼街招 (足本版) 34,377 views