< 返回
  • 何雁詩強迫棄養 鄭俊弘用倒鈎鐵鏈綁狗
  •   254,172 views │ 2017年12月14日
    留言()

 

自從鄭俊弘同Beebs分手後,Riley就跟住鄭俊弘同住,而何雁詩由小三坐正,當然要做埋「後底乸」,負責照顧Riley,剛剛接受做「後母」,何雁詩都好樂意照顧Riley,會帶狗仔出外散步,本刊在四月份更影到何雁詩帶Riley去淺水灣,同陳瀅及劉佩玥tea time,其間Riley更隨街屙屎,何雁詩仲親手幫牠執屎,真係唔話得啦!

但「慈母」只維持了唔夠一個月,何雁詩始終覺得Riley係男友同舊愛的寵物,唔係好接受到,而Riley對慣Beebs,唔會肯跟這個新女主人,有時都會好反叛,又會吠何雁詩,搞到何雁詩對Riley好抗拒。

為了要令Riley聽話,鄭俊弘竟然搵了一條有倒鈎的鐵狗鏈(釘帶),幫Riley戴上,而這類狗帶在香港一般寵物店根本無可能買到,唔適合一般寵物佩戴,因為只要拖狗者又或者狗隻本身稍為用力,這些鐵鈎都好容易會整傷狗隻,極之唔人道。而拉布拉多犬出名係好馴,馴到係可以做導盲犬,所以無可能要用到如此兇殘狗帶去對付。

「呢隻鐵鏈以前通常係訓練一啲好兇猛嘅犬隻用,不過近年都唔會有人用,因為太殘忍啦。呢隻狗帶雖然無被禁,亦都未係唔合法,但係香港唔會有寵物店買到囉,係要專登搵先會買到。」一名熟悉狗隻人士說。
據知,鄭俊弘除了用釘帶外,更有使用電帶,即係狗仔一吠就會觸電,為了氹女友手段好殘忍,雖然之後Riley的確無再亂吠何雁詩,但係Riley始終都係心繫Beebs,何雁詩點都有條刺,人狗相處唔到,何雁詩同鄭俊弘為了Riley經常嘈交,加上何雁詩情緒經常都唔穩定,又會自殘身體,為了唔刺激女友,鄭俊弘決定將Riley送走。

相關連結:

【鄭俊弘何雁詩稱狼牙圈不會造成明顯疼痛】唔痛仲用嚟做乜? 痛都可以不明顯?
http://bit.ly/2o0F7Ky

承認使用狼牙圈「教」狗 鄭俊弘何雁詩:Riley太興奮好動
http://bit.ly/2AU9ghd

【人神共憤】鄭俊弘用倒鈎鐵鏈綁狗 何雁詩網上回應:我是狗癡⋯唔係好明發生咩事
http://bit.ly/2iWyKSX

【唔人道】愛護動物協會:釘帶對狗隻會造成極大傷害

http://bit.ly/2iUFWiz

鄭俊弘把口話狗仔好乖 為氹女友將愛犬送走
http://bit.ly/2jSfEhE

鄭俊弘被雪零收入身材暴漲 買嘢搵何雁詩埋單
http://bit.ly/2jStAIF

多災多難 何雁詩戀鄭俊弘連阿爸都唔撐
http://bit.ly/2AP6mKO

【虐畜藝人】 林曉培借醉虐犬吐血絲 唐貝詩疑購「盆景貓」
http://bit.ly/2AiMO0d
熱門新聞
  • 林保怡篤完鮮肉男友激凸 淺水灣冧爆拍拖 54,866 views
  • 【獨家】千萬酬勞拍劇照推 胡杏兒:我一定要追多個 52,139 views
  • 陳志雲爆大鑊 佘詩曼拍劇拍到有陰影 42,858 views
  • 【索媽旅行有福利】黃伊汶露半球同囝囝索吻 蓋過梁浸浸風頭 35,764 views
  • 【封面●老中青炒虛擬幣●遍地開花】直擊深水埗腦場變「掘礦機」場 開炒幣講座兩小時賺40萬 34,344 views
  • 為事業棄愛內疚多年 女飛躍麥美恩:我好自私 33,973 views