< 返回
  • 【繼續揭發】殘暴過程曝光 鄭俊弘用電擊頸箍虐狗
  •   49,797 views │ 2017年12月20日
    留言()

 

本刊揭發鄭俊弘殘忍對待愛犬Riley,利用充滿傷害性布滿倒鈎鐵鏈綁狗,事件爆出後,全城憤怒狂轟鄭俊弘虐狗行為可恥。

之後,鄭俊弘同何雁詩急急在網上post文回應,鄭俊弘表示使用釘帶是訓練員建議,又話係好常見工具,企圖淡化傷害狗仔的嚴重性。

就當鄭俊弘所講釘帶是訓練狗隻正常工具,但係本刊還發現他在去年三月,帶Riley去數碼港玩時,幫Riley戴了一條電擊頸箍,記者還影到鄭俊弘鬼祟使用遙控器當場電擊Riley,唔知喺鄭俊弘同何雁詩心目中,這種又算是什麼訓練?

【全城憤怒】
鄭俊弘為了要令拉布拉多愛犬Riley可以受到「後底乸」何雁詩控制,竟然幫牠戴上一個布滿倒鈎鐵鏈的狗帶,這款狗帶在外國很多地方都禁用,而且愛護動物協會的醫生更強烈反對狗主使用這款釘帶,因為會對狗隻造成不必要傷害,甚至變成虐畜。

事件揭發後,全城插爆鄭俊弘惡行,但他始終毫無悔意,更同何雁詩一齊post文回應事件,死撐使用釘帶有理。

但原來鄭俊弘虐狗招數唔只釘帶一樣,本刊在去年三月,見過鄭俊弘帶Riley去數碼港放狗,當時Riley頸上出奇地有三條頸帶,比一般狗仔多。而其中一條黑色皮帶,由於同Riley毛色一樣,「黐地」睇唔清楚,所以當時未有發現有任何異樣。

【鬼祟電狗】
其間鄭俊弘同Riley行了去一處較少人的地方,見到Riley走了入欄杆外,鄭俊弘當時突然揭起T恤,原來他收埋了電擊頸箍遙控在衫內,見他攞住個遙控㩒了一下,Riley即刻fing頭,企圖想fing甩頸箍,同時鄭俊弘見到有人經過,立即鬼祟地將遙控放回入衫內,然後扮若無其事。

在公眾地方,Riley又不是做一些攻擊性行為,又或者亂吠,鄭俊弘都要電擊Riley,呢個行為真係點講都講唔通。

相關新聞:
梁烈唯以為Riley好惡 鄭俊弘:常常被其他狗欺負
http://bit.ly/2yWvcWz

【鄭俊弘敢唔敢試?】台灣試過電死狗 人戴都頂唔順
http://bit.ly/2Be8YVR

【大話Fred】 連番大話被揭 鄭俊弘形象破產
http://bit.ly/2BxF240
熱門新聞
  • 【攞公屋住一世】300呎間3房全部雙人床 預埋個仔娶老婆 226,258 views
  • 【攞公屋住一世】全屋住4人用盡300呎 盡用空間好多暗格 40,210 views
  • 【富豪大宅】四叔山頂大宅完工 90歲搬入長壽大屋 30,180 views
  • 【香港饑渴男女】男沉迷自慰不能自拔 女日需幾十次高潮 28,698 views
  • 【避走加拿大 】李潤庭恨返TVB小三Tiffany落寞行街 19,733 views
  • 【菲傭玩殘我】國泰機回國變虐打受傷 僱主:係咪勒索? 19,697 views