< 返回
  • 瞓床2個月 葉翠翠宣佈陀狗B
  •   61,860 views │ 2018年01月01日
    留言()

 

葉翠翠去年四月為老公周曉東誕下小王子周津羲,兩公婆有子萬事足,葉翠翠除做KOL外,全副心機照顧囝囝。據知有意生多一個的她,今年十月再造人成功,今次佗B血壓低,她冇胃口兼要瞓足兩個月床,幸好向來注重保養,不單未有影響磅數,十週B已經比標準size大,跟小王子一樣健康有分量。

上週四(十二月二十八日)下午,葉翠翠孖老公同小王子到星街high tea,著住大褸的她,雖然身形未有明顯變化,但面部略為浮腫,行路姿勢充滿孕味。原來,佗B初期,她因血壓低經常頭暈要在家休息,就算身體狀況回復正常,她依然小心謹慎,落車後行去餐廳的一段路,幾乎全程拖實老公。

入到餐廳,葉翠翠放鬆晒,跟老公邊食邊講,其間又餵小王子飲水,九個月大的小王子雖然有得睇冇得食,但依然開心玩紙巾。

「翠翠佗第一胎時,都係過咗三個月先通知屋企人,今次都係一樣。佢佗B初期,血壓低要瞓床,就連食飯都試過喺床度食,兩個月冇出過街,除咗因為應承朋友做剪綵嘉賓,十一月中稍為扮靚出過去,一直都喺屋企。」知情者說。

求證葉翠翠佗B,現在行動自如,可以外出的她開心承認:「我哋未知係仔定女,老公希望第二胎係仔,我就鍾意女,所以生女生仔都一樣開心。」
熱門新聞
  • 林保怡篤完鮮肉男友激凸 淺水灣冧爆拍拖 54,866 views
  • 【獨家】千萬酬勞拍劇照推 胡杏兒:我一定要追多個 52,138 views
  • 陳志雲爆大鑊 佘詩曼拍劇拍到有陰影 42,852 views
  • 【索媽旅行有福利】黃伊汶露半球同囝囝索吻 蓋過梁浸浸風頭 35,764 views
  • 【封面●老中青炒虛擬幣●遍地開花】直擊深水埗腦場變「掘礦機」場 開炒幣講座兩小時賺40萬 34,341 views
  • 為事業棄愛內疚多年 女飛躍麥美恩:我好自私 33,902 views