< 返回
  • 【逝去感情如何留得住】 吳七愛變唔七愛
  •   18,747 views │ 2018年01月03日
    留言()

 

五年前,林峯與只有十九歲的吳千語因合作電影《男人如衣服》撻著,從此林峯將吳千語貼上身,更高調認愛,為BB封盤,他既以一首名命《BB》的情歌送給女友吳千語,更經典七講「好愛 好愛BB」宣言,瘋戀程度令人乍舌。

在林峯呵護下,吳千語衣食住行一律升級,除住在男友帝景園豪宅,林峯亦月租九萬西半山單位安頓女友家人,又安排司機專車接載她出入。不過有指林爸爸,廈門「李嘉誠」林華國唔多接受沙田屋邨妹出身的吳千語,為女友可以融入家中,13年林帶埋千語BB,飛到美國出席細佬的畢業禮,乘機讓女友與家人相處。有指愛夜蒲爛的吳千語,15年終得男友一擲六千多萬買下薄扶林的嘉林閣單位做二人愛巢,不過愛巢冇落女友名,亦埋下吳千語的離心。

相關新聞:
【獨家】吳千語秘釣百億富三代 堅決撇林峯
http://bit.ly/2lE0e1w

【新歡vs.舊愛】林峯冇仇報痛失吳千語 輸俾鑽級情敵施伯雄
http://bit.ly/2A6gSen

拍拖五年冇嘢過手 吳千語嬲林峯唔送車樓
http://bit.ly/2qajw3f
13年林峯帶埋千語BB去美國出席胞弟畢業禮,熱戀期情到濃時,當家家人面前狂啜。
五年感情,林峯最終不敵過另一超級富三代搶手走千語BB。
15年兩人在薄扶林道嘉林閣同居。
拍拖日子,照顧女友的林峯,經常同千語BB去shopping。
昔日緋聞多多的林峯,為吳千語發表經典的七愛宣言,還高調曬愛,為她封盤。
只要林峯有時間,必抽空陪女友外遊。
熱門新聞
  • 【拍拖兩個月】52歲韋家雄閃娶銀行之花:個仔戥我開心 66,040 views
  • 【封面●九巴奪命車禍】揭無第三者保險 九巴亡命人禍 45,263 views
  • 【封面●九巴奪命車禍】坐擁56億資產 年賺6億 盈利勁升照裁員 32,508 views
  • 相隔15年 何嘉莉再簽英皇以KOL身份出發 30,832 views
  • 【初次約會凍到口震】韋家雄被女友讚好charm 30,432 views
  • 【以一敵三追到手】爆韋家雄殺退情敵 戴耀明:佢溝女堅過劉華 29,070 views