< 返回
  • 【忽然1周】黃金組合 林盛斌 謝英偉
  •   7,105 views │ 2018年01月09日
    留言()

 

經常在電視上,看到肥頭得意,說話又快又搞笑的阿Bob(林盛斌),近年他在幕前的事業發展如沐春風,說起他這十年八載,不得不提J2台節目《兄弟幫》,他是從那裏起步。
從電台DJ走入電視台做主持,這條路並不容易,可幸是阿Bob遇上《兄弟幫》的監製Kent Gor(謝英偉)。「如果八年前我冇接佢嘅電話,我唔知我過去八年條路會點樣。」阿Bob說。
一個以低成本製作,只有三塊布景板加兩張梳化,由最初只做60集,一直加碼,經過這八年來的努力,《兄弟幫》已突破2000集,更成為J2台開台以來最長壽的節目。
阿Bob由第一代《兄弟幫》主持開始,他跟監製Kent Gor可說是黃金組合,即使阿Bob幾忙都好,一星期總會抽時間參與,他感恩說︰「呢個節目,帶給我嘅嘢好多。」
熱門新聞
  • 【曾借錢度日】《逆緣》陳家樂3年冇錢開飯捱麵包 娶長腿索妹出頭 25,048 views
  • 【菲傭玩殘我】國泰機回國變虐打受傷 僱主:係咪勒索? 23,387 views
  • 【避走加拿大 】李潤庭恨返TVB小三Tiffany落寞行街 23,177 views
  • 【吳綺莉報警尋女】吳卓林疑現身加國超市尋爸 拎住濕被求人收留 21,984 views
  • 【兩少女爭富豪】白衣女爭贏白褲趙世曾 十指緊扣甜蜜拍拖 19,356 views
  • 【52歲kiss】《逆緣》黎諾懿咀咀遲過陳偉霆 夏文汐全裸呢套戲仲正 19,175 views