< 返回
  • 與子偕老宣言賀楊明攞獎 莊思明:永遠陪你走下去
  •   8,479 views │ 2018年01月22日
    留言()

 

楊明喺大台捱咗20年,經過數次提名,昨晚終於,成功捧走大台嘅「飛躍進步男藝員」獎。楊明仲喺群眾壓力下,於台上以飛吻向女友表示感激。

而守在電視機前見證男友拎獎嘅莊思明,第一時間cap圖並喺社交媒體出post兼留言:「恭喜你終於喺香港攞獎啦!20年的確係一條好長嘅路,今晚證明咗你嘅努力同堅持係無白費。以後無論條路幾長我都會陪你繼續走下去,繼續努力,繼續加油!再一次恭喜你。 @matyeung#萬千星輝頒獎典禮2017 #飛躍進步男藝員#多謝你個飛吻 #在心中 #imsoproudofyou#loveyou」

嘩,除咗「條路幾長都會陪你走下去」呢句與子偕老嘅宣言,仲hashtag埋「多謝你個飛吻 」、「在心中」、「love you」,無錯係甜到漏,但亦都好閃好眼冤。

之後莊思明就花心思為男友安排咗個小小慶功宴:「終於等到你返嚟啦!無咩可以俾你,只能為你準備一個小型慶功宴!我專登出去買你最鐘意食嘅魚蛋燒賣。再一次恭喜恭喜再恭喜。」女友咁抵錫,睇嚟昨晚楊明除咗不停錫個獎之外,亦會不停錫莊思明錫唔停。啜卜>3<。
熱門新聞
  • 【拍拖兩個月】52歲韋家雄閃娶銀行之花:個仔戥我開心 65,522 views
  • 【獨家】全城最期待情侶狗年再合體 古仔宣萱:我哋有十年冇聯絡 60,672 views
  • 【封面●九巴奪命車禍】揭無第三者保險 九巴亡命人禍 44,979 views
  • 【快問快答●必睇】同宣萱互窒笑唔停 古仔:你講到我好似係你條仔咁! 43,666 views
  • 【九巴奪命車禍】重傷患者開腦清瘀血 家屬怒轟:呢個肯定係人禍 35,744 views
  • 【封面●九巴奪命車禍】坐擁56億資產 年賺6億 盈利勁升照裁員 32,155 views