< 返回
  • 【開心速遞Terry咀完三月娶老婆】KC歐瑞偉:佢去日本影婚紗相
  •   29,764 views │ 2018年01月24日
    留言()

 

09年港男出身,現年39歲的Terry(李偉健),憑處境劇《愛 回家之開心速遞》,與「舅父」歐瑞偉的攪笑組合入屋,早排「兩舅甥」一咀亦再有迴響。本刊收到消息, Terry將於三月低調娶圈外女友,求証「舅父」歐瑞偉,他直言:「佢去日本影婚紗相。」

 

在大台捱咗八年的Terry李偉健,近年拍住歐瑞偉由處境劇《愛 回家之八時入席》,直殺落《開心速遞》,這對「Terry與KC」的活寶貝更一咀出位,hehe味令網民封為「最佳螢幕情侶」。

靠hehe味成網民焦點的Terry,快將成家立室,有傳他已向公司請假,於三月跟拍拖多年的圈外女友拉埋天窗。由於一向不將戀事公開,故有指不打算高調筵席的Terry,會揀日本旅行結婚,實行靜靜雞當人夫。

 

雖然Terry將婚事低調,不過成家立室,點都通知「舅父」歐瑞偉一聲。本刊向歐瑞偉求證,他說:「佢係結婚呀!但我未必可以出席到佢婚禮,因為三月佢可能要跟《包青天》劇組返內地拍攝。不過點都準備賀禮俾佢嘅。佢仲諗緊擺唔擺酒,佢去日本影婚紗相。」他說Terry想簡單一點旅行結婚,然後回港同親友食餐飯。

歐瑞偉有冇贈他夫妻相處錦囊?「哈哈,叫佢乖乖地囉!不過佢都已經好乖,有頭家繼續做好工作啦。佢女友我見過,都好乖,性格好文靜。」歐瑞偉說。

相關新聞:
【三分鐘畫曹總】現實版Terry係漫畫家
http://bit.ly/2DxgLzo
兩個戲裡戲外都好Friend,所以Terry結婚,梗係第一時間通知KC啦!
不過佢話Terry三月結婚,若低調設宴,佢未必出席到,因為要返內地拍攝《包青天》。
KC歐瑞偉叫39歲Terry婚後快啲要小朋友。
熱門新聞
  • 【拍拖兩個月】52歲韋家雄閃娶銀行之花:個仔戥我開心 64,869 views
  • 【獨家】全城最期待情侶狗年再合體 古仔宣萱:我哋有十年冇聯絡 59,564 views
  • 【封面●九巴奪命車禍】揭無第三者保險 九巴亡命人禍 44,778 views
  • 【快問快答●必睇】同宣萱互窒笑唔停 古仔:你講到我好似係你條仔咁! 42,567 views
  • 【九巴奪命車禍】重傷患者開腦清瘀血 家屬怒轟:呢個肯定係人禍 35,582 views
  • 【封面●九巴奪命車禍】坐擁56億資產 年賺6億 盈利勁升照裁員 31,897 views