< 返回
  • 田蕊妮教做人做戲 唐詩詠當對方係家姐
  •   9,674 views │ 2018年01月24日
    留言()

 

分手八個月,前度不斷表示關心,不過唐詩詠最要多謝的反而是閨密田蕊妮,她在台上喊住講:「我要多謝一個人,佢教我做戲、做人,成日聽我呻,又陪我瞓,每次鬧完我之後都話我:『其實你好好㗎!』多謝你田蕊妮小姐!」
據了解,唐詩詠一一年拍《真相》時認識客串幾集的田蕊妮,一四年兩人再合作《造王者》,對足四個月成為好朋友。「詩詠放假嘅節目,好多時係去阿田大埔康樂園屋企食飯,杜汶澤做大廚負責煮嘢食,佢同阿田就係食同吹水,兩個女人好多嘢傾,好多時詩詠會留喺佢屋企過夜傾偈。」知情者說。
唐詩詠性格易鑽牛角尖,又缺乏安全感,她曾經跟朋友說,田蕊妮就如她的人生導師,教她做戲和做人:「詩詠只得一個哥哥,媽咪走咗,佢負責照顧爸爸,好多嘢都放喺心度,乜都擔心,阿田雖然只係大佢四年,但人生經驗豐富,講嘢又有point。詩詠當咗佢係自己家姐,好多嘢都會問佢意見。」知情者說。

【友誼小姐】
田蕊妮係圈中近年嘅友誼小姐,除好姊妹唐詩詠外,有不少圈中人都搵她盡訴心中情,好有人緣。

張栢芝
同住在大埔康樂園的張栢芝,圍繞在身邊的一班朋友都是虔誠基督徒,原來跟唔係基督徒的田蕊妮都係好姊妹,早前阿田更力推她設計的手錶,戴上後影相放上IG。

吳業坤
田蕊妮在《超級巨聲》擔任主持時認識吳業坤,初出道時坤哥發展唔算理想,經常找她傾心事,往往得阿田鼓勵和支持,令他十分感動。

唐寧
圈中出名唔多朋友的唐寧,跟阿田合作完第一部在無綫演出的電視劇《蘭花刧》後成為好朋友,由於兩人都是「大埔友」,更會經常約見面傾偈。

賴慰玲
阿田跟賴慰玲合作電視劇《迷》後成為好朋友,播大結局時,阿田更邀請她和坤返屋企睇大結局,食老公炮製的大餐。

相關新聞:
【猛料!反高潮】視后唐詩詠轉軚戀馬國明
http://bit.ly/2E2AeVw

【回復熱情】洪永城戒女埋身翻兜唐詩詠
http://bit.ly/2DAjcAi
熱門新聞
  • 【夫家百億資產】嫁陳樹渠兒子15年 港姐李明慧當街冧咀老公 20,427 views
  • 【咁都無仔溝】90後靚女求愛悲歌 渴望扭蛋機出幾個男友 18,650 views
  • 【當年爭餐死】李明慧生龍鳯胎成下半場大贏家 17,328 views
  • 傳態度差棄用鄭俊弘 陳家樂執二攤演《逆緣》冷凍人 16,398 views
  • 【強國客優先】行李箱塞爆茶記門口 大媽:天光擺到晚黑 14,874 views
  • 【名人底褲陣】名設計師何國鉦霸路 浴簾加孖煙通攔路人 14,834 views