< 返回
  • 【立會選戰●娥姐駕到】陳玉娥黑超look現身 見到記者扮怕醜?
  •   9,701 views │ 2018年03月12日
    留言()

 

呢個年頭,估選舉結果仲難過賣大細,有邊個諗到姚松炎會喺九西輸二千幾票。又有邊個估到,前年參選新東只係攞不足五百票嘅娥姐陳玉娥,今次補選竟然攞到一千五百零四票,多咗兩倍,而且佢另一「勁敵」、星期日喺立法會外連續祈禱十二個鐘都唔落區拉票嘅趙佩玉,最終「蒙主眷顧」攞到三千零六十八票,仲多過娥姐成倍先得㗎?

話說娥姐喺凌晨三點左右,身穿紅色羽絨外套殺到會展點票中心。佢一到就問:「中大同學仔呢?」中氣十足,之後戴埋黑超,配合sharp到無倫嘅背影,就好似漆黑中嘅螢火蟲咁,鮮明又出眾。《壹》仔一見到娥姐,就諗住上前同佢傾下計,點知佢突然怕醜豬,話自己同同學仔傾計,跟手就拉住個著白衫女仔行埋一邊,不過個女仔冇耐就行開咗,娥姐最後都係要面對《壹》仔。

投票日本應係候選人最後衝刺拉票嘅日子,不過娥姐就聲稱當日主要係多謝提名佢參選嘅人,但未開票就謝票,早咗啲喎。娥姐就話自己唔著重結果而著重過程,有人提名佢已經好感激咁話。

《壹》仔再問娥姐點評估勝算,佢就話星期日黃昏有兩間傳媒採訪佢,「我講啱咗啦。頭先我睇壁報板,唔知㗎,可能我講啱咗啦。」咁講啱咗咩啫?「我唔想再講。」只能夠話,《壹》仔真係參唔透「玉」音。

撰文:時事組
攝錄:時事組
熱門新聞
  • 【洗米嫂堅挺Body】狂舉十公斤操到有背肌 身材砌低後生女 36,111 views
  • 【最浮誇明星之家】吳剛老婆首曝光 全家豪華裝出巡拋窒途人 32,801 views
  • 【屋邨妹飛上枝頭】《飛虎》王敏奕靠曾志偉兒脫貧 千呎豪宅同居 31,468 views
  • 【地鐵捕獲】邊個外賣look上車? 發哥:乘客睇手機唔睇周潤發 28,195 views
  • 【毒海蕭正楠】大麻可卡因溝冰毒 元朗隱世村與世隔絕戒毒 26,459 views
  • 【壹經典●富貴非浮雲】罕有被公開譴責 誠哥一生兩大遺憾 25,406 views