< 返回
  • 【開拍自傳平反】趙世曾:每個女人我都安頓好生活先分手
  •   7,313 views │ 2018年04月15日
    留言()

 

趙世曾,城中風流史紀錄保持者,幾十年環繞佢嘅新聞,就係千手觀音都數唔曬嘅女伴。最近81歲嘅佢決定投資開拍自傳式電影及出書,將大半生紀錄落嚟作紀念。開拍自傳,佢話只因近年好多作家,及電影界嘅人,唔單只香港,還有美國、歐洲、日本甚至俄羅斯都有人向佢敲門邀拍自傳。

透過自傳,趙世曾最想俾外界了解佢一面,係佢成功創業,在地產界嘅風雲。「我哋做地產超過半世紀,好多地產界風雲人物同我合作過,譬如新鴻基郭德勝、新世界的鄭裕彤、恒基兆業的李兆基,及龔如心等。

雖然我都需要爸爸支持,但我冇承繼家庭的遺產,我係自己白手興家,呢個故仔可以鼓勵年輕人點樣達成自己夢想。我讀建築,喺英國嘅大學畢業,返到香港第一件事就係開則樓任則師,搶到啲生意返嚟,然後儲到啲錢來投資地產,呢個就係我嘅開始,至於詳細情況,譬如第一桶,請大家到時睇電影啦!」81歲,一身公子打扮,畫咗眉嘅趙公子,依然好醒,識得賣個關子。

不過風流帳,應係至係自傳嘅戲肉喎!要講得曬,分分鐘開拍十集都講唔曬!

「戀愛呢部份當然會有。你哋睇嗰啲雜誌報紙講嘅 ..準確性只有兩成半,有偏差。你睇我好似Play boy,好冇良心,唔負責任,全部都係假嘅,其實我係負責任嘅人,每個女友我都俾適當嘅安慰,等佢生活好才同我分手,開心嚟開心走。」

立即按此連結Download《壹週刊》:

https://goo.gl/NVySCK
熱門新聞
  • 化身YouTuber? 謝文欣拍片唱爆黃凱芹 61,989 views
  • 【180磅肥師奶】8個月勁減60磅 變靚師奶:以前一晚十隻大閘蟹(足本版) 60,739 views
  • 【家庭破碎】 59歲樂易玲努力挽救婚姻 兩仔拖女友陪阿媽睇戲(足本版) 52,849 views
  • 【壹經典●富豪新歡舊愛同屋】李嘉欣入老公寓所過夜 何超瓊急撤出許家花園台(足本版) 52,529 views
  • 【隱世武林高手】《天命》譚坤倫闖內地影圈 打出一片天 46,517 views
  • 【啜爆陳茵媺】老婆一拖三返加 陳豪難離難捨機場抱緊些 (足本版) 43,610 views