< 返回
  • 越野跑發燒友挑戰針山十登
  •   6,088 views │ 2017年07月26日
    留言()

 

筆者早前報道過全港首次舉辦的越野跑落山賽,今集就介紹另一個賽事,名為「針山十登」,此賽事每年於重陽節舉行,以艱辛及高難度見稱,但參加人數卻每年不斷上升。

今年,怎至有越野跑運動公司誠邀專業越野跑教練,開辦「針山十登訓練班」,為學員分享越野跑技巧之外,更針對性提供比賽時的策略,而上堂地點就當然是比賽路段位於城門水塘位置的針山吧!

今集,筆者就帶讀者們直擊上堂實況,相信越野跑風氣仍然會在香港持續一段長時間,說不定未來更會有機會成為一項主流運動呢!

主辦機構: Bluemountain Sports
合作教練: 黃家偉

作者簡介
Anthony,業餘跑手,女星雨僑之跑步教練;設有facebook專頁【運動壹指禪】(https://www.facebook.com/one.sport.plus?fref=ts  ),介紹更多運動資訊。
熱門新聞
  • 【14個月大Kelly似媽咪】鍾嘉欣同老公十指緊扣返加國 89,048 views
  • 【開心速遞隻鬼冇咗】不甘俾大台玩 顧紀筠兒子冇癮解約 56,199 views
  • 重提李思捷委屈爆喊 春卷:捧到佢上天,最後忘記咗你 52,307 views
  • 【3日2夜】羅敏莊帶團泰國睇樓 捧60萬豪裝物業 43,365 views
  • 老公恨仔要生四個 鍾嘉欣開Turbo追仔 41,896 views
  • 【雜食王】李思捷四年偷食三件 春卷死忍 39,968 views