< 返回
  • 越野跑發燒友挑戰針山十登
  •   6,088 views │ 2017年07月26日
    留言()

 

筆者早前報道過全港首次舉辦的越野跑落山賽,今集就介紹另一個賽事,名為「針山十登」,此賽事每年於重陽節舉行,以艱辛及高難度見稱,但參加人數卻每年不斷上升。

今年,怎至有越野跑運動公司誠邀專業越野跑教練,開辦「針山十登訓練班」,為學員分享越野跑技巧之外,更針對性提供比賽時的策略,而上堂地點就當然是比賽路段位於城門水塘位置的針山吧!

今集,筆者就帶讀者們直擊上堂實況,相信越野跑風氣仍然會在香港持續一段長時間,說不定未來更會有機會成為一項主流運動呢!

主辦機構: Bluemountain Sports
合作教練: 黃家偉

作者簡介
Anthony,業餘跑手,女星雨僑之跑步教練;設有facebook專頁【運動壹指禪】(https://www.facebook.com/one.sport.plus?fref=ts  ),介紹更多運動資訊。
熱門新聞
  • 化身YouTuber? 謝文欣拍片唱爆黃凱芹 71,818 views
  • 【啜爆陳茵媺】老婆一拖三返加 陳豪難離難捨機場抱緊些 (足本版) 67,376 views
  • 【180磅肥師奶】8個月勁減60磅 變靚師奶:以前一晚十隻大閘蟹(足本版) 62,586 views
  • 【家庭破碎】 59歲樂易玲努力挽救婚姻 兩仔拖女友陪阿媽睇戲(足本版) 53,800 views
  • 【性沉悶疑難】對得耐冇晒性趣點算 美女性專家:咁樣即刻得咗......(足本版) 43,034 views
  • 【煉成絕世好老公】陳豪為仔女月花10 萬租南灣 陳茵媺:咁都比較吃力! (足本版) 40,866 views