< 返回
  • 【神而不棍】風水點樣破迷信 陳偉霆忌水點解大陸爆紅
  •   19,594 views │ 2018年04月05日
    留言()

 

風水佬呃你十年八年,你唔好信,但風水佬叫你唔好畀人呃,就不妨聽聽。李應聰師傅利用一般人覺得迷信的風水來破除迷信,聽落好似太陽能電筒咁矛盾,其實好容易打爛其他風水佬飯碗,不過都係嗰句,歡迎對號入座,各位師傅請坐。


今集探討方向與運程有沒有關係,風水學上東方屬木,南方屬火,西方屬金,北方屬水,近幾年大家見識過北水南調,身邊想必也有人北上搵水,但如果你八字忌水,又可否北上?


七八年前高登有句「而我不知道陳偉霆是誰」,可見陳生紅得去邊,為人熟識的除了是Angelababy、阿Sa前男友,09年Michael Jackson逝世,陳生開口埋口話對佢幾咁思念,相信連霍金都知道佢係MJ迷。


陳偉霆八字凍過水,亥子丑三會水局,你唔知我噏乜春唔緊要,總之佢條命以水為忌,根據傳統風水學,他北上只有送死,上述兩位女士送佢殯,偏偏後來他在北方大國爆紅,矛盾過太陽能電筒,所以話五行方位對人的運程其實沒有影響,最緊有運行,而所到之處又有機會讓你發揮。


陳生條命以火為用神,所以在2013、2014、2015蛇馬羊猛火三年爆紅,而中國大陸又有舞台讓他發光發熱。2015年更加在廣州開騷向Michael Jackson致敬,原來,佢真係好鍾意MJ。


無運行,被指借死人過橋出位,受盡世人唾罵;有運行,人人信他這番思念幾咁真摯,簡直不能抑止。


 

撰文:陳勝藍



熱門新聞
  • 【攞公屋住一世】300呎間3房全部雙人床 預埋個仔娶老婆 210,179 views
  • 【攞公屋住一世】全屋住4人用盡300呎 盡用空間好多暗格 36,954 views
  • 【蝸居宅急變】地拖變Dior 家居創意達人Queenie屋企勁多蠟燭 28,238 views
  • 【香港饑渴男女】男沉迷自慰不能自拔 女日需幾十次高潮 26,016 views
  • 傳態度差棄用鄭俊弘 陳家樂執二攤演《逆緣》冷凍人 23,866 views
  • 【富豪大宅】四叔山頂大宅完工 90歲搬入長壽大屋 23,520 views