< 返回
  • 【捕獲《真情》容姨】大台要求復出 闊別螢幕13年譚倩紅︰我全部推晒 !
  •   38,375 views │ 2017年03月21日
    留言()

 

00後的人,未必知她是誰,但對於一眾八、九十後的人,大家知她就是容姨!

「容姨」真名叫譚倩紅,當年是大台劇「真情」中扮演叉燒炳屋企的工人,兼是子浩的媽媽,由於形象太過深入民心,直到現在,大家還是叫她做容姨。已經沒在電視出現十多年的容姨,這日被《壹》仔捕獲!

已經成85歲的她,精神各方面都不錯,這日她更與女兒出來行街街!難得咁耐沒見,當然要捉住她講幾句:「(你仲會唔會出返嚟拍下劇,客串下咁呢? )我冇拍啦!唔拍啦!年紀大啦!雖然係(精神)啫,但係返到工就唔到你嘛! 」

問到大台有否找她回去,容姨說推晒不拍,那麼現在主力做什麼?「唱歌,我依家鐘意唱歌,唱歌嘅自由度大好多。」

嗱! 大家應該不知容姨由她出道至今,都是粵劇界紅人! 她指的唱歌,當然是唱粵曲,而且她更為慈善開金口添!「有時有啲敬老,有些籌款,總之幫下手咁啦! 」 做善事多,人都較美,再看看容姨當年拍《真情》的樣子,喂! 不是差太遠咋!
熱門新聞
  • 【冇婚前性行為】男友要自己解決 陳嘉寶唔會幫手 69,324 views
  • 【獨家有片●揸後鑊做樓面】女細老婆嫩 49歲魏駿傑開泰菜館:世界難撈乜都做 58,455 views
  • 八十年代最索花旦 曾華倩素顏落街買外賣 45,086 views
  • 【裝修點使76萬●附價目表】又推又拉改間隔 黃埔450呎單位打造單身中女天堂 42,868 views
  • 奢華薈萃 經典傳頌 格拉夫揭開瑰麗珠寶盛會 42,555 views
  • 【三點式跑街驚艷】春卷苦戀李思捷6年抑鬱 甩澳門濶少變單身 42,554 views