< 返回
  • 文雪兒一年勁減廿磅 親姊元秋跟埋去收身
  •   49,685 views │ 2017年12月03日
    留言()

 

退隱多年,張國榮的熒幕情人文雪兒,早前戲癮急call,殲滅十二磅肥肉自薦返大台拍《溏心風暴3》。之後她繼續keep弗,再搣甩八磅肥肉,一年合共勁減二十磅。親姊元秋見她瘦咗兩個碼,即刻跟埋去收身!

【面尖尖手腳纖幼】
現年五十七歲的文雪兒,九一年淡出娛圈做人妻,十多年前開始投資美甲店,現已擴展到十一間鋪。日前她精神奕奕去將軍澳巡鋪,面尖尖、手腳纖瘦,身材明顯比以前更弗,狀態甚佳。
「《溏心3》監製劉家豪見到我,都話我比幾個月前拍劇瘦咗好多,問我驚唔驚啲人認唔到?(元)秋姐早排見到我,知我身體好咗,仲即刻話跟埋我去減肥,其實佢想養生多啲,因為佢個形象有啲肉地,不過要身體好,最重要係有毅力。」文雪兒說。
原來她客串完《溏心3》後,繼續減肥,一年內由一百三十磅減到一百一十磅,成績驕人。親姊元秋見她靚咗又弗咗,嚷着要跟她一起去減肥,可惜元秋沒恒心,所以減得好慢。

【多得楚原激勵】
「我有用『和諧能量波』減肥,算係天然療法,同時食少啲嘢,要忍到口,改為食健康嘢。我出咗名係麒麟臂,有十四吋,依家大約十一吋,成個人瘦咗,啲衫要換過晒,但老公唔鍾意我咁瘦,要我食番多啲嘢。」她表示。
的起心肝瘦身,全因好友導演楚原。她笑說:「楚原每年生日都會請舊同事食飯慶祝,舊年佢見到我,就問我做乜肥咗咁多,我咪下定決心減囉!今年佢生日,就話我真係瘦咗好多,成個人唔同晒。」
早前遇見文雪兒在將軍澳巡舖
楚原一句「乜你肥咗咁多」,令本來圓潤富泰的文雪兒決心減磅
親姊元秋也跟去收身,為養生。
熱門新聞
  • 何雁詩強迫棄養 鄭俊弘用倒鈎鐵鏈綁狗 245,833 views
  • 鄭俊弘把口話狗仔好乖 為氹女友將愛犬送走 44,989 views
  • 鄭俊弘被雪零收入身材暴漲 買嘢搵何雁詩埋單 39,169 views
  • 【難忘舊仇】梁思浩拒做《百萬富翁》嘉賓 請主持陳志雲食檸檬 29,623 views
  • 【人神共憤】鄭俊弘用倒鈎鐵鏈綁狗 何雁詩網上回應:我是狗癡⋯唔係好明發生咩事 28,710 views
  • 多災多難 何雁詩戀鄭俊弘連阿爸都唔撐 27,250 views