< 返回
  • 【網民建議震樓神器】惡鄰噪音嚇醒B 葉翠翠求對話反被鬧
  •   47,875 views │ 2018年02月08日
    留言()

 

好嬲呀!好嬲呀!今次真係佛都有火,更何況係家有10個月大小王子,兼且佗緊5個月第二胎嘅葉翠翠!講緊嘅係佢今日喺Facebook發文,指被樓上噪音困擾超過一年,以前無小朋友時選擇啞忍,到依家BB仔成日被噪音嚇醒,所以去理論,對方反而聲大夾惡。

「我所有嘢都係為小朋友,其實佢哋都住咗兩年架喇,我無小朋友嘅時候,我係忍佢嘅,咁你嘈我都唔緊要啦,無問題。但佢而家係日日都嘈醒我小朋友,我咁樣先至去反映。」

葉翠翠起初都係向管理員反映,點知樓上鄰居無改善,繼續每朝早8點製造噪音,嚇醒10個月大囝囝,所以佢都嘗試聯同管理員,一齊去搵鄰居商量,希望對方體諒。

「咁我個BB係每一日都俾佢嚇醒,我自己都有咗5個月喇,我都真係忍唔住,好希望同佢反映個情況,想佢體諒一下,咁但係一上到去佢就鬧我,話要報警又嘭我門,我都只係想要求對話,明白我嘅處境啫。」

既然對方擺到明唔想對話,自己又唔知點做,不如考慮吓網民意見吖,買返個神器都得喎。不過冤冤相報何時了呢!
熱門新聞
  • 男友被爆偷食兼搞大人個肚 梁嘉琪:我已一個人上路了 44,895 views
  • 老婆永遠是對的 張繼聰為謝安琪護航擋箭 34,082 views
  • 與嫩口男友分手? 羅霖:沒結果的,只能叫曾愛過 33,529 views
  • 【艷尼閨密爆料】悲慘婚姻跟小三共一屋 兩女侍一夫 33,476 views
  • 【強國男迷港女】有港女唱完賣肉 老闆拔槍逼陪酒 32,524 views
  • 【獨家】產後抑鬱 35歲孫慧雪:「老公話我變得好恐怖」 30,547 views