< 返回
  • Call Van大戰 GoGoVan老闆怒插對手抄襲
  •   15,104 views │ 2015年01月19日
    留言()

 

本地電召貨車apps惡鬥連場,繼CALL4VAN上週宣佈宣告結業及轉型後,行內兩大app GoGoVan及EasyVan,亦陷入唇槍舌劍之中,爭個你死我活。

近月,GoGoVan及EasyVan先後獲得一千萬美元融資,被譽為港產科技神話。

記者訪問GoGoVan創辦人Steven,他竟然爆出EasyVan創辦人周勝馥,一年多前扮投資佢公司,實為套晒佢所有料,然後自己開一檔,同GoGoVan打對台。

Steven稱透過朋友認識周勝馥,聽到周話有意投資,就將成盤生意經講晒比對方聽,仲要冇簽過任何保密協議或非競爭協議,點知最後投資傾唔成,反而市場上極速多咗間EasyVan。Steven自認蠢咗,但就學懂了帶眼識人。

記者搵過EasyVan,但對方就話唔回應,表示現階段只會專注提供更好嘅服務,同埋諗計與對手競爭,睇嚟呢場電召貨車apps大戰,真係長鬥長有。
熱門新聞
  • 與嫩口男友分手? 羅霖:沒結果的,只能叫曾愛過 45,936 views
  • 老婆永遠是對的 張繼聰為謝安琪護航擋箭 40,804 views
  • 陪女中環掃貨 何猷龍5保鑣護駕 39,906 views
  • 【獨家】新年冧爆未來拿督外母 楊明又拖又扶莊思明媽 36,932 views
  • 【波士早晨●善變的女人●簡淑兒】突變型!腰果眼的究極超進化 34,481 views
  • 【獨家】產後抑鬱 35歲孫慧雪:「老公話我變得好恐怖」 33,999 views