< 返回
  • 【繼續瘋癲】新香港人連掃將軍澳Monterey:價錢係平喎!
  •   7,162 views │ 2017年03月17日
    留言()

 

樓價繼續癲狂,會德豐旗下將軍澳Monterey三百七十二伙單位今日開售,二時半開始接受大手組別入場認購。現場所見,人龍約數十人,並伸延至售樓處接連的商場。A組買家最少要買兩個單位,其中一個是三房。

其中一位準買家張小姐在香港居住九年,兩年前領取香港永久居民身份證。她表示打算購買兩個單位,一個三房及兩房單位作自住用途。她說,選這個樓盤因為「位置好」及價錢平。

美聯物業住宅部行政總裁布少明表示,有一組本地客戶欲購六個三房單位作投資用途,涉資八千多萬,他預期今日單位會全部售罄。另外,他指用家佔六成,而投資客佔四成,投資客在近一個月也有上升趨勢,而美國加息明顯不影響買家買樓意欲。

撰文:財經組
攝錄:財經組
熱門新聞
  • 【拍拖兩個月】52歲韋家雄閃娶銀行之花:個仔戥我開心 65,858 views
  • 【獨家】全城最期待情侶狗年再合體 古仔宣萱:我哋有十年冇聯絡 61,584 views
  • 【封面●九巴奪命車禍】揭無第三者保險 九巴亡命人禍 45,149 views
  • 【快問快答●必睇】同宣萱互窒笑唔停 古仔:你講到我好似係你條仔咁! 44,589 views
  • 【封面●九巴奪命車禍】坐擁56億資產 年賺6億 盈利勁升照裁員 32,379 views
  • 【初次約會凍到口震】韋家雄被女友讚好charm 30,339 views