< 返回
  • 【繼續瘋癲】新香港人連掃將軍澳Monterey:價錢係平喎!
  •   7,162 views │ 2017年03月17日
    留言()

 

樓價繼續癲狂,會德豐旗下將軍澳Monterey三百七十二伙單位今日開售,二時半開始接受大手組別入場認購。現場所見,人龍約數十人,並伸延至售樓處接連的商場。A組買家最少要買兩個單位,其中一個是三房。

其中一位準買家張小姐在香港居住九年,兩年前領取香港永久居民身份證。她表示打算購買兩個單位,一個三房及兩房單位作自住用途。她說,選這個樓盤因為「位置好」及價錢平。

美聯物業住宅部行政總裁布少明表示,有一組本地客戶欲購六個三房單位作投資用途,涉資八千多萬,他預期今日單位會全部售罄。另外,他指用家佔六成,而投資客佔四成,投資客在近一個月也有上升趨勢,而美國加息明顯不影響買家買樓意欲。

撰文:財經組
攝錄:財經組
熱門新聞
  • 【14個月大Kelly似媽咪】鍾嘉欣同老公十指緊扣返加國 85,821 views
  • 【開心速遞隻鬼冇咗】不甘俾大台玩 顧紀筠兒子冇癮解約 55,036 views
  • 重提李思捷委屈爆喊 春卷:捧到佢上天,最後忘記咗你 50,991 views
  • 【3日2夜】羅敏莊帶團泰國睇樓 捧60萬豪裝物業 42,454 views
  • 老公恨仔要生四個 鍾嘉欣開Turbo追仔 41,099 views
  • 【雜食王】李思捷四年偷食三件 春卷死忍 39,000 views