< 返回
  • 【中環人語】最是無情帝王家 賭王長女葬3年無墓碑
  •   40,471 views │ 2017年10月12日
    留言()

 

上星期二,何東長孫何鴻章落葬家族墓園昭遠墳場,墓園依山而建,風水甚佳,《壹週刊》記者走去摩星嶺航拍何老先生墓地,奇怪旁邊有一個墓地被四個雪糕筒圍住,沒有墓碑。

唔講唔知,原來賭王長女何超英亦是葬喺呢度,佢一四年病逝,終年六十七歲,走咗差唔多三年。據知情人士指,家族成員仲未幫佢立碑,只係搵四個雪糕筒圍住,示意其他人唔好踐踏,聽人講之前仲雜草叢生冇人打理。

家陣何超英墓地嚴重下陷,涼風一吹,真係悽悽慘慘戚戚。何超英係長房大女,母親黎婉華曾有「澳門街第一美人」之稱,前夫是香港殯儀業大亨蕭明之子蕭百成,兩人於八一年離婚,弟弟猷光在葡萄牙車禍喪生,超英大受打擊。

人走茶涼,同樣顯示長房喺家族冇乜地位,真的可說最是無情帝王家。
熱門新聞
  • 【14個月大Kelly似媽咪】鍾嘉欣同老公十指緊扣返加國 78,134 views
  • 【醫生與您】逆轉針劑 56,186 views
  • 【開心速遞隻鬼冇咗】不甘俾大台玩 顧紀筠兒子冇癮解約 51,852 views
  • 一絲不掛出書爆大鑊 袁嘉敏堅係唔撈娛圈做OL? 51,205 views
  • 重提李思捷委屈爆喊 春卷:捧到佢上天,最後忘記咗你 48,197 views
  • 【3日2夜】羅敏莊帶團泰國睇樓 捧60萬豪裝物業 40,173 views