< 返回
  • 【曾俊華參選】暗串林鄭 點解咁遲宣佈參選?「我係一個好守規矩嘅人!」
  •   21,795 views │ 2017年01月19日
    留言()

 

由曾俊華辭職開始計,等了足足超過一個月,曾俊華終於正式宣佈參選。對於一直遲遲未宣佈參選,他暗串前政務司司長林鄭用娥偷步︰「我係一個好守規矩嘅人。」表明自己並無偷步進行選舉工程。

他又表示,今次參選,不會單單尋求建制或民主派人士支持,他希望得到社會各階層、不同政治光譜的人支持。

他又指,現時最重要的是要「建立信任、團結社會、重燃希望」,所以他亦以「團結、希望、信任」作為口號。他說會聆聽年輕人的心聲,與他們一同描繪未來藍圖,令香港成為可以孕育不同夢想的地方。

他說,自己的願景很宏大,自己一人獨力並不可能實現,所以他邀請全港七百三十五萬名市民一齊努力。

攝影︰石鎬鳴、傅俊偉

特首選情 盡在決戰3•26
http://bit.ly/ce326
熱門新聞
  • 【14個月大Kelly似媽咪】鍾嘉欣同老公十指緊扣返加國 90,550 views
  • 【開心速遞隻鬼冇咗】不甘俾大台玩 顧紀筠兒子冇癮解約 56,610 views
  • 重提李思捷委屈爆喊 春卷:捧到佢上天,最後忘記咗你 52,853 views
  • 【3日2夜】羅敏莊帶團泰國睇樓 捧60萬豪裝物業 43,772 views
  • 老公恨仔要生四個 鍾嘉欣開Turbo追仔 42,282 views
  • 【雜食王】李思捷四年偷食三件 春卷死忍 40,447 views