< 返回
  • 又打網絡戰 薯片叔叔競選辦開張:我哋個勢好好!
  •   9,595 views │ 2017年01月21日
    留言()

 

週四宣佈參選特首的曾俊華,他位於灣仔的競選辦辦公室,今日正式開張。

今早他在Facebook競選專頁上載片段,片中至少三、四十名職員,迫爆整個辦公室。各人還預先帶同party用品、大量食物,還有幾筒薯片叔叔薯片坐陣。

曾俊華和妻子黃蓮華更拉開寫著「曾俊華競選辦公室」招牌上的紅布,寓意競選辦正式開張。

曾俊華競選的logo,有人指似漁護署logo,又有人指似兩座山,曾俊華卻搞爛gag,指著logo說︰「我要講俾大家聽,呢個唔係鬍鬚嚟。」

他更勉勵士氣︰「首先要好多謝大家個參與,我哋有個非常之好嘅開始,跟住我哋一段時間呢,大家要繼續努力。」還笑言︰「我哋嗰個勢係好好嘅!」

不過,要入閘,明明應該分秒必爭,但他似乎忘記了時間,望望手錶:「而家今日係,2號係咪?」要妻子和身邊人提醒,才知今日是一月廿一日。係呀,時間無多,而家你只係得一票,仲差一百四十九票先可以入閘呀!

撰文:時事組

特首選情 盡在決戰3•26
http://bit.ly/ce326
熱門新聞
  • 「保齡神童」胡兆康 鼓勵乳癌患者 及早對付癌魔 130,001 views
  • 相戀年幾即娶 城城寵愛Moka舉止前所未見 55,144 views
  • 閃到盲 叻哥秀姑一球雪糕兩份食 27,574 views
  • 【入得廚房】容祖兒開騷賺錢 劉浩龍做「家庭煮夫」 25,209 views
  • 【夢熊論777當選】林鄭當選唔意外 曾俊華雖敗猶榮 24,973 views
  • 【樹仁放飛機風波】過來人明哥評大學生:做義工都甩底 24,281 views