< 返回
  • 又打網絡戰 薯片叔叔競選辦開張:我哋個勢好好!
  •   9,595 views │ 2017年01月21日
    留言()

 

週四宣佈參選特首的曾俊華,他位於灣仔的競選辦辦公室,今日正式開張。

今早他在Facebook競選專頁上載片段,片中至少三、四十名職員,迫爆整個辦公室。各人還預先帶同party用品、大量食物,還有幾筒薯片叔叔薯片坐陣。

曾俊華和妻子黃蓮華更拉開寫著「曾俊華競選辦公室」招牌上的紅布,寓意競選辦正式開張。

曾俊華競選的logo,有人指似漁護署logo,又有人指似兩座山,曾俊華卻搞爛gag,指著logo說︰「我要講俾大家聽,呢個唔係鬍鬚嚟。」

他更勉勵士氣︰「首先要好多謝大家個參與,我哋有個非常之好嘅開始,跟住我哋一段時間呢,大家要繼續努力。」還笑言︰「我哋嗰個勢係好好嘅!」

不過,要入閘,明明應該分秒必爭,但他似乎忘記了時間,望望手錶:「而家今日係,2號係咪?」要妻子和身邊人提醒,才知今日是一月廿一日。係呀,時間無多,而家你只係得一票,仲差一百四十九票先可以入閘呀!

撰文:時事組

特首選情 盡在決戰3•26
http://bit.ly/ce326
熱門新聞
  • 【拍賣后冠勞心腦瘤復發】李珊珊高燒休克 再call白車入院 67,974 views
  • 【港女發火】兇走MK仔港女:唔驚俾人尋仇 65,876 views
  • 【Saving哥背後的女人】多得陳法拉幫口放生 王浩信大台發圍 56,962 views
  • 全靠黃日華點醒 王浩信做好男人有運行 56,519 views
  • 【壹級急症】大便顏色透視健康狀況 黑紅灰最危險 55,268 views
  • 【《不懂撒嬌》失婚Annie有個餅印索家姐】譚凱欣原來係91版「陽光妹」 嫁柏芝前度朱永棠 52,218 views