< 返回
  • 【師傅話嘅】邊個係天生特首命? 玄學家周漢明話你知
  •   23,060 views │ 2017年02月01日
    留言()

 

新年流流,不少人都會講風水命理,《壹》仔找來玄學家周漢明,點評幾位特首參選人。

師傅指,從面相及命格,林鄭似乎無得輸。「先講佢命格,命格係正官格,所以做官做政府嘅嘢,最合適。」師傅指,林鄭的官運厲害到由二十八歲行到六十七歲。

至於面相,師傅又指她有齊做特首條件。「佢嘅印堂好開寛、又飽滿,做官做得好高級;佢又顴鼻相配,個鼻大細適合,又有啲肉;眼神就好好,好藏嘅;咀角經常微微笑,向上。呢啲都係屬於高官嘅風範嚟!」

周師傅還補充指,今年是丁酉年,這個雞年有粒九紫星到,九紫星代表女人,代表飽讀詩書的女人。

莫非林鄭真的會成為香港第一位女特首?相信很多人都不願見到這個結果,但老土講句,風水命理這些東西,信則有,不信則無。

撰文:陳明慧
攝影︰莫智謙

特首選情 盡在決戰3•26
http://bit.ly/ce326
熱門新聞
  • 【港台節目大膽講性】陳倩揚爆老公︰佗第一胎佢唔敢搞我 艾威︰冇性生活谷到生頭瘡 44,468 views
  • 【江湖●兒女情】盲亨獨家哭訴:女兒海中喪生一生最痛 42,281 views
  • 【拍劇焗吞過期饅頭】樂瞳離巢︰唔想企後面做阿媽 41,470 views
  • 唔認「獅子開大口」許亦妮宣布結束六年賓主關係 37,617 views
  • 【中環人語】大家族借種懷孕 此女何來問句妻 31,728 views
  • 【80歲有心有力】四哥背心晒肌 一條冷行山 30,989 views