< 返回
  • 【師傅話嘅】邊個係天生特首命? 玄學家周漢明話你知
  •   23,060 views │ 2017年02月01日
    留言()

 

新年流流,不少人都會講風水命理,《壹》仔找來玄學家周漢明,點評幾位特首參選人。

師傅指,從面相及命格,林鄭似乎無得輸。「先講佢命格,命格係正官格,所以做官做政府嘅嘢,最合適。」師傅指,林鄭的官運厲害到由二十八歲行到六十七歲。

至於面相,師傅又指她有齊做特首條件。「佢嘅印堂好開寛、又飽滿,做官做得好高級;佢又顴鼻相配,個鼻大細適合,又有啲肉;眼神就好好,好藏嘅;咀角經常微微笑,向上。呢啲都係屬於高官嘅風範嚟!」

周師傅還補充指,今年是丁酉年,這個雞年有粒九紫星到,九紫星代表女人,代表飽讀詩書的女人。

莫非林鄭真的會成為香港第一位女特首?相信很多人都不願見到這個結果,但老土講句,風水命理這些東西,信則有,不信則無。

撰文:陳明慧
攝影︰莫智謙

特首選情 盡在決戰3•26
http://bit.ly/ce326
熱門新聞
  • 【攞公屋住一世】300呎間3房全部雙人床 預埋個仔娶老婆 218,377 views
  • 【攞公屋住一世】全屋住4人用盡300呎 盡用空間好多暗格 38,430 views
  • 【蝸居宅急變】地拖變Dior 家居創意達人Queenie屋企勁多蠟燭 29,218 views
  • 【香港饑渴男女】男沉迷自慰不能自拔 女日需幾十次高潮 27,114 views
  • 【富豪大宅】四叔山頂大宅完工 90歲搬入長壽大屋 25,825 views
  • 傳態度差棄用鄭俊弘 陳家樂執二攤演《逆緣》冷凍人 24,191 views