< 返回
  • 【師傅話嘅】邊個係天生特首命? 玄學家周漢明話你知
  •   23,060 views │ 2017年02月01日
    留言()

 

新年流流,不少人都會講風水命理,《壹》仔找來玄學家周漢明,點評幾位特首參選人。

師傅指,從面相及命格,林鄭似乎無得輸。「先講佢命格,命格係正官格,所以做官做政府嘅嘢,最合適。」師傅指,林鄭的官運厲害到由二十八歲行到六十七歲。

至於面相,師傅又指她有齊做特首條件。「佢嘅印堂好開寛、又飽滿,做官做得好高級;佢又顴鼻相配,個鼻大細適合,又有啲肉;眼神就好好,好藏嘅;咀角經常微微笑,向上。呢啲都係屬於高官嘅風範嚟!」

周師傅還補充指,今年是丁酉年,這個雞年有粒九紫星到,九紫星代表女人,代表飽讀詩書的女人。

莫非林鄭真的會成為香港第一位女特首?相信很多人都不願見到這個結果,但老土講句,風水命理這些東西,信則有,不信則無。

撰文:陳明慧
攝影︰莫智謙

特首選情 盡在決戰3•26
http://bit.ly/ce326
熱門新聞
  • 【新手必學】素人變女神眼妝教學 86,797 views
  • 【一程壹會.女神背後(一)】紅的司機爆軼事 短裙女上車秒速黑面 數臭姊妹(白告) 47,517 views
  • 【一程壹會.女神背後(二)】突傳屎味急搵公廁 試過喺公路停車 43,206 views
  • 【隔代遺傳】「小糯米」唔似楊冪劉愷威 Isabella 孖仔同李嘉誠餅印 42,068 views
  • 【世紀合照】成龍袁詠儀冰釋前嫌 曾志偉做和事佬 42,036 views
  • 【條裙短到咁摟乜呀?】阿Gem牛一戰鬥格 男友買Cheap酒上家過夜 42,005 views