< 返回
  • 【師傅話嘅】邊個係天生特首命? 玄學家周漢明話你知
  •   23,060 views │ 2017年02月01日
    留言()

 

新年流流,不少人都會講風水命理,《壹》仔找來玄學家周漢明,點評幾位特首參選人。

師傅指,從面相及命格,林鄭似乎無得輸。「先講佢命格,命格係正官格,所以做官做政府嘅嘢,最合適。」師傅指,林鄭的官運厲害到由二十八歲行到六十七歲。

至於面相,師傅又指她有齊做特首條件。「佢嘅印堂好開寛、又飽滿,做官做得好高級;佢又顴鼻相配,個鼻大細適合,又有啲肉;眼神就好好,好藏嘅;咀角經常微微笑,向上。呢啲都係屬於高官嘅風範嚟!」

周師傅還補充指,今年是丁酉年,這個雞年有粒九紫星到,九紫星代表女人,代表飽讀詩書的女人。

莫非林鄭真的會成為香港第一位女特首?相信很多人都不願見到這個結果,但老土講句,風水命理這些東西,信則有,不信則無。

撰文:陳明慧
攝影︰莫智謙

特首選情 盡在決戰3•26
http://bit.ly/ce326
熱門新聞
  • 【拍賣后冠勞心腦瘤復發】李珊珊高燒休克 再call白車入院 68,108 views
  • 【港女發火】兇走MK仔港女:唔驚俾人尋仇 65,887 views
  • 【Saving哥背後的女人】多得陳法拉幫口放生 王浩信大台發圍 56,969 views
  • 全靠黃日華點醒 王浩信做好男人有運行 56,523 views
  • 【壹級急症】大便顏色透視健康狀況 黑紅灰最危險 55,270 views
  • 【《不懂撒嬌》失婚Annie有個餅印索家姐】譚凱欣原來係91版「陽光妹」 嫁柏芝前度朱永棠 52,222 views