< 返回
  • 唱荔園主題曲 謝安琪尋找最初的快樂
  •   1,945 views │ 2015年08月02日
    留言()

 

謝安琪(Kay)呢排都幾多新聞,放心,《壹》仔唔係講佢有咩負面消息,而係佢同Juno麥浚龍合唱嘅《羅生門》,喺網上洗版之餘,亦引發好多嘅討論。不過,其實Kay呢排唔止出咗《羅生門》呢首歌架,仲有佢幫荔園唱嘅主題曲《最初的快樂》,個MV亦都推出咗。

《最初的快樂》嘅音樂班底謝安琪(主唱)x顧嘉煇(作曲)x林夕(填詞)x徐日勤( 編曲監製),真係好強勁!

《羅生門》就講番十年前嘅《耿耿於懷》,而《最初的快樂》嘅主題就想講,如今喺香港,大家感覺好似很難找到快樂,一些舊有樂趣可能隨著社會進步而流走,所以近年大家都積極追尋集體回憶,共享獅子山下精神……。

有好多人話,香港嘅美好快樂時光,已經一去不復還,唔知你又搵唔搵到,最初的快樂呢?
熱門新聞
  • 【呢世最憎周潤發】曾經沉迷嫖賭飲 吳孟達嬲爆周潤發唔借錢(足本版) 156,100 views
  • 【黑幫14K操控】一條街十幾個妓女 元朗企街狼招拉客極擾民(足本版) 149,309 views
  • 【監獄膳食黑幕】監獄廚房係油水位 江湖大佬可分多2隻雞翼(足本版) 123,237 views
  • 【捱過杜汶澤婚外情】田蕊妮死守19年 俾老公用100蚊搞掂:我好崇拜佢(足本版) 104,841 views
  • 【鬧市下體現形】同林峯翻撻無望 千語BB暴瘦變紙板人 (足本版) 81,305 views
  • 【何志平種錯生基出事】富豪御用風水師爆料 何志平信錯師傅:佢難逃一劫(足本版) 74,412 views