< 返回
  • 熊心如老豆三頭家 蘇韻姿弟妹唔同媽
  •   29,021 views │ 2018年01月16日
    留言()

 

近日加拿大華人圈子爆出,指加拿大長大的蘇韻芝,家庭背景相當複雜,跟劇中的溫馨一家大相逕庭。現實中因父親有三頭家,蘇韻芝的兩弟一妹,除對下的親弟Kaspar,三弟及四妹均是同父各異母。

蘇父Paul在加拿大賭場任經理,生性風流,與蘇韻芝母親育有一對仔女後有婚外情,之後仲搞出「人命」,第三者為蘇父誕下兒子Antho。

「Andrea(蘇韻芝)爸爸Paul喺Fallsview Casino Resort(尼加拉瀑布賭場)做高層,份人出名風流。佢同Andrea(蘇韻芝)媽咪婚後仍有好多女友,之後仲同一個第三者生咗個仔,搞到多一頭家,當時Andrea(蘇韻芝)媽咪見對仔女仲細,選擇忍受,到幾年前先離婚。近年Paul So又同另一個女人生咗個女,依家幾歲大,四個仔女三個媽媽,呢件事加拿大華人圈子好多人都知。」加拿大知情者爆。

雖然老豆有三頭家,但從蘇韻芝在Ig po的家庭照,卻發現她一家跟同父異母所生的弟弟Antho關係融洽。有指蘇韻芝跟「細細佬」Antho姊弟情深,蘇母更對非親生子相當接納,甚至有段時間一起生活,照顧埋丈夫私生子。

知情者續說:「Andrea呢個同父異母嘅細佬,幾歲大佢媽媽就同Paul So(蘇韻芝父親)分手,一走了之。Andrea媽媽好包容,覺得係大人嘅錯,小朋友係無辜,所以照顧埋佢,一齊住當自己親生一樣,Andrea同呢個『細細佬』感情好好。最後Andrea媽咪頂唔順Paul So咁多外遇,決定離婚。之後Paul So又同第二個生咗個女。爸爸對屋企不忠,Andrea兩姊弟當然係唔開心,喺加拿大時,Andrea已經好少喺人前提及爸爸。」

不過從蘇韻芝的Ig,發現有父女合照,父親雖然風流賬多,但畢竟切肉不離皮。「Paul要養幾頭家,開支大,所以Andrea入娛圈前,喺加拿大一邊讀書一邊幫人補習,又做兼職model賺生活費。」知情者說。

相關新聞:

Data好襟計 蘇韻姿周嘉洛玩嘉年華兼直播

http://bit.ly/2myorFW
熱門新聞
  • 【每日壹爆●艷星風光背後】落難時做過麥當勞大家樂 鄭艷麗: 清潔阿嬸我都做(足本版) 95,513 views
  • 【藝員失婚失業打不死】忘記老公家中荒唐搞女 50歲黎海珊素顏孖男伴出街睇戲 (足本版) 78,723 views
  • 【惡男亂泊車】為接女友泊巴士站釀塞車 惡男仲要爆粗兇人(足本版) 62,644 views
  • 【暗寸姣婆亞姐】被萬綺雯搶走呂頌賢 傳黎海珊入廠掌摑小三(足本版) 61,717 views
  • 【義氣港太捱到老公翻身】姚嘉妮夫婦賣潮牌秘搞上市 搞掂事業再急救婚姻(足本版) 61,517 views
  • 【為支飲管爆SEED】西裝惡男大鬧麥記 店員企硬氣走:你慢慢企!(足本版) 53,706 views