< 返回
  • 【網民建議震樓神器】惡鄰噪音嚇醒B 葉翠翠求對話反被鬧
  •   47,494 views │ 2018年02月08日
    留言()

 

好嬲呀!好嬲呀!今次真係佛都有火,更何況係家有10個月大小王子,兼且佗緊5個月第二胎嘅葉翠翠!講緊嘅係佢今日喺Facebook發文,指被樓上噪音困擾超過一年,以前無小朋友時選擇啞忍,到依家BB仔成日被噪音嚇醒,所以去理論,對方反而聲大夾惡。

「我所有嘢都係為小朋友,其實佢哋都住咗兩年架喇,我無小朋友嘅時候,我係忍佢嘅,咁你嘈我都唔緊要啦,無問題。但佢而家係日日都嘈醒我小朋友,我咁樣先至去反映。」

葉翠翠起初都係向管理員反映,點知樓上鄰居無改善,繼續每朝早8點製造噪音,嚇醒10個月大囝囝,所以佢都嘗試聯同管理員,一齊去搵鄰居商量,希望對方體諒。

「咁我個BB係每一日都俾佢嚇醒,我自己都有咗5個月喇,我都真係忍唔住,好希望同佢反映個情況,想佢體諒一下,咁但係一上到去佢就鬧我,話要報警又嘭我門,我都只係想要求對話,明白我嘅處境啫。」

既然對方擺到明唔想對話,自己又唔知點做,不如考慮吓網民意見吖,買返個神器都得喎。不過冤冤相報何時了呢!

熱門新聞
  • 【港大俊男毒招玩女】氹多名港女上床SM虐打 仲逼女碌卡借錢供養(足本版) 258,503 views
  • 【20億身家俾晒利智】愛到貼地29年因一件事 李連杰:我願意為她付出生命(足本版) 120,526 views
  • 【剝一隻牙人生逆轉】港男剝牙昏送ICU變癱 醒來身殘失業妻自殺(足本版) 113,405 views
  • 【港女冧爆強國男】跳舞撒嬌服侍大陸佬 港女憑直播想買車買樓(足本版) 71,972 views
  • 【千億富豪追求】賭王一舞傾倒 邵逸夫介紹 南豐陳廷驊利智傳緋聞(足本版) 70,608 views
  • 【兩歲細女爭寵贏阿哥】放假變湊仔公 陳豪偏心錫晒小公主 (足本版) 63,205 views