< 返回
  • 【無綫逃亡潮】林曉峰去ViuTV:電視唔係主要收入 林夏薇停工造人箍老公(足本版)
  •   18,274 views │ 2018年07月06日
    留言()

 

這邊廂無綫精簡人手,近期派大信封裁減幕後工作人員,但近年亦有藝人唔志在大台份賣身契,陸續唔續約。

其中林曉峰又出又入tvb,日前在《流行經典50 年》,唱完Beyond首《海闊天空》,就再度離開tvb。

冇計啦,他並非高層余詠珊愛將,回巢之後發揮唔大,現已加盟ViuTV,做主持同司儀工作。他坦白話,主要收入不是做電視,而是拍電影及在外做司儀。

至於本身有米,而且又做了闊太的林夏薇,講明拍劇是為興趣。自從停工照顧老公之後, 有傳老公利誘她生一個獎一億,不過她表示生B非用錢衡量。

而岑麗香早前亦正式告別tvb,現於加拿大放假,好好養生,爭取時間造人。
熱門新聞
  • 蔣雅文遠走台灣做基層 捱到永久失眠|斷捨離香港 132,247 views
  • 【奶奶想抱孫】打電話教床上姿勢 新抱:係咪黐線㗎(足本版) 119,712 views
  • 【曾是180磅肥師奶】50歲李婉華身體出事 咬緊牙關減走70磅變索媽(足本版) 91,114 views
  • 【惡魔菲傭嚇死我】誘爬露台摸下體想動刀 9歲女:佢想殺死我(足本版) 78,848 views
  • 【45歲生日有花收】結婚10年一樣恩愛 張晉難忘蔡少芬三次拒愛(足本版) 64,436 views
  • 【最惡頂奶奶實錄】疑神疑鬼新抱偷食 新抱:著乜衫都話我少布(足本版) 62,277 views