< 返回
  • 使橫手硬搶 高海寧胸走新咪神張秀文
  •   3,149 views │ 2016年04月06日
    留言()

 

大台高層改組後,余詠珊進一步緊握大權,方丈馬房藝人受重用程度有增無減。不過,機會要自己爭取,去年只開得一部劇的高海寧,得知王晶要幫無綫開新劇《賭城群英會》,並選中新一代34D咪神張秀文飾演其中一角,有殼王撐的高Ling眼見心謀,結果,在樂大媽幫拖下,踢走張秀文,成功硬着陸!

 

大媽強插手

一○年港姐亞軍張秀文,一直在無綫坐冷板櫈,直至去年暑假播出的《超強選擇1分鐘》,玩遊戲晒34D即成為亮點,獲封高登女神,才開始不停出騷做節目。

「王晶開賀歲片《賭城風雲3》已經搵過Sammi(張秀文),又預埋佢拍《賭城群英會》,雖然戲份唔算多,但比起之前拍嗰啲連角色名都嗌唔出嘅,算係好好。不過到演員名單出咗,突然有人反對,話要換高Ling入去!高Ling一直係樂易玲嘅人,開會搵人做嘢敲定演員,樂小姐好多時都會建議大家諗咗高Ling先,但呢兩年因為Sandy(余詠珊)得勢,高Ling先至少咗嘢做。」知情者說。

雖然張秀文亦有藝員科代出頭,但和殼王一樣有偈傾的樂大媽決定硬闖,又親自出面,游說揸庄的王晶,經過一番擾攘,最後成功叮走張秀文,換上高海寧。

李施嬅𢱑撈

日前,劇組在觀塘一幢工廈試造型,落雨陰天依然戴住黑超的高海寧最先現身,其後梁琤、陳法蓉、黃浩然、鴨王何浩文等亦陸續到,至於女一佘詩曼,在兩名助手陪同下壓軸到場。

「其實除咗高Ling,馬(國)明個角色本來想用黃宗澤,不過因為啲期就唔到阿佘嗰邊,先搵馬明代替,而原本歐陽震華個角色就換咗阿叻,阿叻落場,大家都覺得個劇有可能變咗笑片。《賭城群英會》係重頭劇,所以有好多做唔做都係咁嘅藝員,都主動拍門,好似專心拍拖嘅李施嬅,都特登搵王晶睇吓有冇角色啱自己。」知情者說。
熱門新聞
  • 【呢世最憎周潤發】曾經沉迷嫖賭飲 吳孟達嬲爆周潤發唔借錢(足本版) 156,126 views
  • 【黑幫14K操控】一條街十幾個妓女 元朗企街狼招拉客極擾民(足本版) 149,489 views
  • 【監獄膳食黑幕】監獄廚房係油水位 江湖大佬可分多2隻雞翼(足本版) 123,251 views
  • 【捱過杜汶澤婚外情】田蕊妮死守19年 俾老公用100蚊搞掂:我好崇拜佢(足本版) 104,849 views
  • 【鬧市下體現形】同林峯翻撻無望 千語BB暴瘦變紙板人 (足本版) 81,361 views
  • 【何志平種錯生基出事】富豪御用風水師爆料 何志平信錯師傅:佢難逃一劫(足本版) 74,418 views