< 返回
  • 熊心如老豆三頭家 蘇韻姿弟妹唔同媽
  •   29,021 views │ 2018年01月16日
    留言()

 

近日加拿大華人圈子爆出,指加拿大長大的蘇韻芝,家庭背景相當複雜,跟劇中的溫馨一家大相逕庭。現實中因父親有三頭家,蘇韻芝的兩弟一妹,除對下的親弟Kaspar,三弟及四妹均是同父各異母。

蘇父Paul在加拿大賭場任經理,生性風流,與蘇韻芝母親育有一對仔女後有婚外情,之後仲搞出「人命」,第三者為蘇父誕下兒子Antho。

「Andrea(蘇韻芝)爸爸Paul喺Fallsview Casino Resort(尼加拉瀑布賭場)做高層,份人出名風流。佢同Andrea(蘇韻芝)媽咪婚後仍有好多女友,之後仲同一個第三者生咗個仔,搞到多一頭家,當時Andrea(蘇韻芝)媽咪見對仔女仲細,選擇忍受,到幾年前先離婚。近年Paul So又同另一個女人生咗個女,依家幾歲大,四個仔女三個媽媽,呢件事加拿大華人圈子好多人都知。」加拿大知情者爆。

雖然老豆有三頭家,但從蘇韻芝在Ig po的家庭照,卻發現她一家跟同父異母所生的弟弟Antho關係融洽。有指蘇韻芝跟「細細佬」Antho姊弟情深,蘇母更對非親生子相當接納,甚至有段時間一起生活,照顧埋丈夫私生子。

知情者續說:「Andrea呢個同父異母嘅細佬,幾歲大佢媽媽就同Paul So(蘇韻芝父親)分手,一走了之。Andrea媽媽好包容,覺得係大人嘅錯,小朋友係無辜,所以照顧埋佢,一齊住當自己親生一樣,Andrea同呢個『細細佬』感情好好。最後Andrea媽咪頂唔順Paul So咁多外遇,決定離婚。之後Paul So又同第二個生咗個女。爸爸對屋企不忠,Andrea兩姊弟當然係唔開心,喺加拿大時,Andrea已經好少喺人前提及爸爸。」

不過從蘇韻芝的Ig,發現有父女合照,父親雖然風流賬多,但畢竟切肉不離皮。「Paul要養幾頭家,開支大,所以Andrea入娛圈前,喺加拿大一邊讀書一邊幫人補習,又做兼職model賺生活費。」知情者說。

相關新聞:

Data好襟計 蘇韻姿周嘉洛玩嘉年華兼直播

http://bit.ly/2myorFW
熱門新聞
  • 【呢世最憎周潤發】曾經沉迷嫖賭飲 吳孟達嬲爆周潤發唔借錢(足本版) 156,100 views
  • 【黑幫14K操控】一條街十幾個妓女 元朗企街狼招拉客極擾民(足本版) 149,309 views
  • 【監獄膳食黑幕】監獄廚房係油水位 江湖大佬可分多2隻雞翼(足本版) 123,237 views
  • 【捱過杜汶澤婚外情】田蕊妮死守19年 俾老公用100蚊搞掂:我好崇拜佢(足本版) 104,841 views
  • 【鬧市下體現形】同林峯翻撻無望 千語BB暴瘦變紙板人 (足本版) 81,305 views
  • 【何志平種錯生基出事】富豪御用風水師爆料 何志平信錯師傅:佢難逃一劫(足本版) 74,412 views