< 返回
  • 【子女經淚中有笑】 張繼聰:個仔問係咪要離婚 朱茵6歲女幫阿Paul求情:爸爸已經好好(足本版)
  •   33,468 views │ 2018年10月10日
    留言()

 

朱茵跟同門師弟張繼聰剛合作完驚慄片《古宅》,兩人在片中飾演一對母子,第一日埋位,講述一場兒子要離開年邁親的戲份,兩人已經爆喊十分投入。

戲外,兩人更有交流子女經,大仔張瞻今年已經十一歲,進入青年期,張繼聰認為不能像以前,只跟他玩耍,還要培養他的責任感,在學業與課外活動取得平衡。另外,他和老婆的一言一行要謹慎,因為會給兒子有很大影響。

他舉了一個例子,大約在張瞻三、四歲左右,一家人去日本旅行:「同老婆分開行,最後約唔啱集合地點,又扶老攜幼,大家都躁躁地,佢見到媽咪唔開心走嚟鬧我,佢叫我快啲講對唔住,又問我哋係咪要離婚?」

至於朱茵,她說兩夫婦唔會冇拗撬,有次女兒見到他跟阿Paul因為買飲品而有分歧,她也護着爸爸:「嗰日都幾夜,又落緊雨,我好口渴,經過油站,叫阿Paul買嘢俾我飲,如果唔係會暈低。佢最初拒絕咗,話就快返到屋企,之後就話即刻走去買。總之最後我都話唔需要啦。阿女見到咁,竟然幫爸爸講說話,話爸爸已經做得好好。」

朱茵覺得女兒今次好像有份參與家庭問題,如果她能夠解決,也是一個很好的鼓勵。

立即下載《壹週刊》Apps,隨時隨地睇盡時政專題、深度偵查、娛樂熱話!

按此連結:
熱門新聞
  • 【呢世最憎周潤發】曾經沉迷嫖賭飲 吳孟達嬲爆周潤發唔借錢(足本版) 156,936 views
  • 【黑幫14K操控】一條街十幾個妓女 元朗企街狼招拉客極擾民(足本版) 154,975 views
  • 【監獄膳食黑幕】監獄廚房係油水位 江湖大佬可分多2隻雞翼(足本版) 123,742 views
  • 【捱過杜汶澤婚外情】田蕊妮死守19年 俾老公用100蚊搞掂:我好崇拜佢(足本版) 104,994 views
  • 【鬧市下體現形】同林峯翻撻無望 千語BB暴瘦變紙板人 (足本版) 83,762 views
  • 【何志平種錯生基出事】富豪御用風水師爆料 何志平信錯師傅:佢難逃一劫(足本版) 74,548 views