< 返回
  • 【子女經淚中有笑】 張繼聰:個仔問係咪要離婚 朱茵6歲女幫阿Paul求情:爸爸已經好好(足本版)
  •   33,540 views │ 2018年10月10日
    留言()

 

朱茵跟同門師弟張繼聰剛合作完驚慄片《古宅》,兩人在片中飾演一對母子,第一日埋位,講述一場兒子要離開年邁親的戲份,兩人已經爆喊十分投入。

戲外,兩人更有交流子女經,大仔張瞻今年已經十一歲,進入青年期,張繼聰認為不能像以前,只跟他玩耍,還要培養他的責任感,在學業與課外活動取得平衡。另外,他和老婆的一言一行要謹慎,因為會給兒子有很大影響。

他舉了一個例子,大約在張瞻三、四歲左右,一家人去日本旅行:「同老婆分開行,最後約唔啱集合地點,又扶老攜幼,大家都躁躁地,佢見到媽咪唔開心走嚟鬧我,佢叫我快啲講對唔住,又問我哋係咪要離婚?」

至於朱茵,她說兩夫婦唔會冇拗撬,有次女兒見到他跟阿Paul因為買飲品而有分歧,她也護着爸爸:「嗰日都幾夜,又落緊雨,我好口渴,經過油站,叫阿Paul買嘢俾我飲,如果唔係會暈低。佢最初拒絕咗,話就快返到屋企,之後就話即刻走去買。總之最後我都話唔需要啦。阿女見到咁,竟然幫爸爸講說話,話爸爸已經做得好好。」

朱茵覺得女兒今次好像有份參與家庭問題,如果她能夠解決,也是一個很好的鼓勵。

立即下載《壹週刊》Apps,隨時隨地睇盡時政專題、深度偵查、娛樂熱話!

按此連結:
熱門新聞
  • 【42歲焦媛離奇暴瘦】街頭呆滯落晒形 焦媛驚變人乾:樂觀正面應戰(足本版) 125,620 views
  • 【港女冧爆強國男】跳舞撒嬌服侍大陸佬 港女憑直播想買車買樓(足本版) 78,136 views
  • 【獨家斷正〡千語BB伴遊】濕身透bra跟富三代上樓 愛巢對正林峯屋企 (足本版) 68,357 views
  • 【20年父女戀】一生人得高志森呢個男人 焦媛坦白:我有戀父情意結(足本版) 62,623 views
  • 【貿易戰有生機】被遺忘的港產電視機 本地薑無奈: 大家寧願俾多兩倍錢出去買 60,482 views
  • 【每日壹爆〡老董家族平價霸地】每月1萬蚊霸8萬呎地 淺水灣靚官地變董家骨灰龕 49,765 views