< 返回
  • 【2018狗年運程】易經專家批狗年北區運勢最差 旺丁旺財要住邊區?
  •   16,017 views │ 2018年02月16日
    留言()

 

《易經》研究專家蘇家興直言今年不宜置業,更建議將物業售出,但租樓應到哪一區?他就建議:「今年租盤旺氣停留喺荃灣、元朗、旺角、油麻地、將軍澳、觀塘或西環區。但每個區都有少少分別,大家要留意,喺立春後,想添丁嘅家庭可考慮租住元朗、荃灣或西環區。想喺事業上再進一步,可考慮將軍澳或觀塘區。單身想組織家庭嘅話,可考慮租住旺角和油麻地一帶。」而他更指今年北區,如上水、粉嶺一帶,運勢會較差。

而蘇大師亦指,因今年五行缺水,因水屬「坎卦」,對丹田、泌尿系統、脊骨同耳仔有壞影響,他就教大家一個養生呼吸法,想知是怎麼,立即去片!

撰文:梁延宇

攝錄:關永浩

 

相關連結:

【2018狗年運程】易經大師批狗年租樓好過買:建議業主將物業全部賣掉!

http://bit.ly/2ElMJPp

【2018狗年運程】犯太歲就唔可以投資? 麥玲玲:催旺姻緣要咁做!

http://bit.ly/2ElKLhZ

【2018狗年運程】麥玲玲批狗年港股未震完 買咩股票最穩陣?

http://bit.ly/2EW0dhK

【狗年運程●香港命運】楊天命批林鄭犯太歲:市民係要出嚟遊行

http://bit.ly/2DKGQLl

【狗年運程●習總有運】楊天命批特朗普行衰運 催旺財運要做乜?

http://bit.ly/2rPu3S2

熱門新聞
  • 【新移民呃綜援實況】月入3萬歐洲旅行 老闆:佢哋富貴仲幫仔女買樓(足本版) 131,098 views
  • 【42歲焦媛離奇暴瘦】街頭呆滯落晒形 焦媛驚變人乾:樂觀正面應戰(足本版) 127,220 views
  • 【獨家〡30億嫩妻半島富貴sweet】何艷娟放電嗲爆老公 吳志誠扮後生冧妻(足本版) 86,608 views
  • 【獨家斷正〡千語BB伴遊】濕身透bra跟富三代上樓 愛巢對正林峯屋企 (足本版) 68,893 views
  • 【20年父女戀】一生人得高志森呢個男人 焦媛坦白:我有戀父情意結(足本版) 63,639 views
  • 【貿易戰有生機】被遺忘的港產電視機 本地薑無奈: 大家寧願俾多兩倍錢出去買 62,007 views