< 返回
  • 發老姣嘅阿姐|康仔
  •   6,725 views │ 2018年09月14日
    留言()

 

Speed Dating呢行要增加客源,除咗話要口碑好、配對率高之外,仲要識得搞噱頭吸新客。隨住同事們怨聲載道,個個投訴冇時間處理公司個社交網站之後,我阿姐終於諗通咗,決定「科水」搵啲KOL返嚟撰文,搞旺公司個Facebook專頁。

阿姐搵咗位喺KOL界頗有名氣嘅才子幫手,仲約咗人哋出嚟食晏開會。喺meeting前一日,我哋幾位同事已經估到阿姐會悉心打扮,而佢亦冇令我哋失望,當日又低胸、又濃妝,同事都未問佢搞乜,佢已經身有屎咁搶答:「今晚去飲呀!」醒水嘅同事都知,阿姐又發老姣!

由於呢個係私人會議,成班同事都冇機會睇阿姐「表演」,不過阿姐千算萬算,都算唔到呢位KOL係康仔嘅波友。當初開會推薦KOL嗰時,就係因為小弟胸有成竹可以鋪橋搭路,所以先提議用呢位老死,所以阿姐呢日嘅一舉一動,康仔都瞭如指掌。

康仔:「喂,你冇危險吖嘛?我見佢(阿姐)今日一副戰鬥格返工,好似想去嗒你喎!」

才子:「哈,食飯都冇乜嘢,之後佢Whatsapp我,又問我有冇女朋友,又問我會唔會考慮佢呢類型嘅女仔,你阿姐都幾直接㗎喎!」

可惜才子見慣世面,根本睇唔上我阿姐呢啲大山婆。不過阿姐有樣嘢係抵讚,就係夠晒主動同埋單刀直入,加上「備戰」認真,好過大把唔嗲唔吊而又扮上菜嘅女多多聲。

2018年,有對象就好去馬,唔好再搬埋啲「女追男係唔矜持」呢啲out咗十世嘅理論出嚟。蘇州過後無艇搭,我阿姐就有辦你睇,唔想好似佢咁,今日開始鼓起勇氣,向你嘅心上人表白啦!

-

專欄作者簡介:

康仔

日頭返工攤抖,例牌遲到早走,收工約Friend飲酒,放假陪女玩狗。

一日冗員,一世冗員,我是康仔。

Facebook專頁:

https://www.facebook.com/mynameishonghong/
熱門新聞
  • 【屋苑商場淫竇成災】馬鞍山師奶大恐慌 商場樓上補習樓下艷女色誘老公(足本版) 435,676 views
  • 【獨家爆做真律師】十優麥明詩考獲美國執業律師牌 一男子陪飛紐約宣誓 (足本版) 103,284 views
  • 【港人愛查另一半】私家偵探爆捉姦奇聞:男友扮踢波其實去叫雞 50,988 views
  • 【馬鞍山商場淫竇風暴】激民憤大專生挑機 艷女白骨爪施襲:我不了解香港法律 44,467 views
  • 【每日壹爆〡是男還是女】愛扮女人喜歡男性 跨性別港男:渴望被保護疼愛 42,401 views
  • 【嫩女友細40年】73歲葉振棠不言休打止痛針開騷 唱完女友即陪入院(足本版) 41,912 views